Torstaina 30.3.2023 näki päivänvalon ihan ensimmäinen Kötöslive After Work. Koska kyseessä oli ensimmäinen veto, suoritimme vain varovaisia koemarkkinointitemppuja ennen tapahtumaa.

Luotimme siihen, että Suomessa vallitsee vahva kotikötöstelykulttuuri ja tapahtuma löytää kyllä yleisönsä. Emmekä ihan väärässä olletkaan, sillä varovaisellakin huutelulla paikalle löysi yli kaksikymmentä kötöstelystä kiinnostunutta sekä talon sisältä että ulkoa. Toki käytimme kötöstelyn lisäksi houkuttimena oman kokkimme Arskan mainioita tarjoiluja ja softatalon SER:in penkomismahdollisuutta.

Kötöslive After Work

Miksi Kötöslive?

Meillä on täällä Bitwisella jostain syystä paljon kötöstelijöitä aina johtoporrasta myöten. Kautta historian on sekä yksilöinä että porukalla tuunattu kaikkea mahdollista kötöstyksen tynkää ja käytetty ahkerasti kolvauskoppia. Siitä koko Kötösliven idea lähtikin.

Nyt oli aika koota yhteen aiheesta kiinnostuneita after work -hengessä ja kutsua mukaan harrastajia talon ulkopuoleltakin!

Kötöstelijä on henkilö, jonka mielestä kaiken voi aina suunnitella ja toteuttaa paremmin. Hän hyödyntää harrastusprojekteissaan laajasti mekaanisia ja elektronisia laitteita sekä jesaria, softaa ja/tai kolvia. Keksintöjen eli kötöstysten tavoitteena voi olla päästä helpommalla elämässä, tai ajurina voi toimia myös yksinkertaisesti koska huvitti.

Tyypillinen kötöstelijä on lapsena purkanut kaiken porakoneesta postilaatikkoon ymmärtääkseen, miten jokin vitkutin toimii. Tai huvin vuoksi. Aikuisen kötöstelijän löytää useimmiten autotallista mumisemasta epämääräisen kötöstyksen äärellä: “Tarvis hankkia CNC-jyrsin.”

Kiinnitimme kaksi bitwiseria esittelemään kötöstyksensä ja siihen ympärille tapahtuma alkoikin muodostua melkein itsekseen. Lisättiin hyvä safka & juomatarjoilu, vähän SER:iä, taustamusiikkia ja mukavat sohvat. Voilà!

Tässä meidän superkötöstelijämme, Bitwisen teknologiajohtaja Hessu esittelee DIY-lämpöliiviä eli ratkaisua ongelmaan kuinka selvitä motoristina Suomen kesässä.

Bitwise Kötöstely

DIY lämpöliiivi
Älä lähde tämän lämpöliivin kanssa lentokentälle.

Illan toinen esiteltävä kötöstys oli tee-se-itse IoT-valaisin, sillä Teemulle eivät kaupan värivalaisimet riitä. Tällä laitteella pystyy kuulemma muuttamaan hervantalaisen yksiön minkä väriseksi tahansa vaikka keskellä kirkkainta päivää. Teemun sanoin: “Eikö mistään kuluttajaluokan IoT-valosta saa riittävästi lumeneja?”

Kötöslive After Work

Kuinka seuraavaan Kötöslive After Workiin pääsee mukaan?

Jos kötöstely on lähellä sydäntä, ota Bitwisen FB / IG seurantaan. Ilmoittelemme tulevista tapahtumista myös virallisella Kötöstelijät-saitilla.