Padel Tampere tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset puitteet suositun padelin harrastamiseen Tampereella. Sen tavoitteena on tuottaa asiakkailleen paras mahdollinen pelikokemus vaivattomilla palveluilla ja tehdä peliseuran löytämisestä hauskaa ja helppoa.

Palvelujen digitalisointi yhteisöllisyyden ja asiakaskokemuksen tueksi

Liikunta- ja urheilupalvelujen tarjoajat kilpailevat asiakkaista monen muun palveluntarjoajan kanssa. On yhä vaikeampaa tavoittaa nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat perinteisin keinoin paikan päällä, puhelimitse tai verkkosivuilla. Asiakkaat toivovat pelivuoron varaamisen tai urheiluvälineen oston sujuvan helposti ja nopeasti, ja tilojen varaustilanteen on oltava näkyvissä ja päivityttävä reaaliajassa. Yhteisöllisyyttä rakentamalla voi erottua kilpailijoista ja kerätä harrastajat palvelun äärelle.

Padel Fam Tampere

Padel Tampere halusi parantaa padelharrastajien asiakaskokemusta uudella mobiilisovelluksella. Appis helpottaisi muun muassa pelikaverien löytämistä, ja samaan käyttöliittymään voisi yhdistää useita erilaisia palveluita.

”Halusimme tuottaa asiakkaillemme entistäkin paremman pelikokemuksen. Pohja-ajatuksenamme oli alun perin idea “Padel Tinderistä”, jossa peliseuraa olisi helppo etsiä ja löytää. Pian kuitenkin löysimme myös paljon muita mahdollisuuksia tuottaa tarjoamaamme pelikokemukseen extraa”, taustoittaa Padel Tampereen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Eetu Rahkola.

Reaaliaikainen ja joustava pilvipohjainen palvelu, joka löytyy sovelluskaupasta

Koska kohderyhmät ovat nykyään netissä ja mobiililaitteilla, palveluiden käytön on oltava helppoa ja vaivatonta. Käyttäjät haluavat uutisia, tietoa ja palvelut reaaliajassa.

Bitwisen kehittämä Padel Fam -sovellus on toteutettu modernilla pilvialustalla, joka mahdollistaa varausjärjestelmän tarvitseman reaaliaikaisen tilatiedon ja skaalautuu tehokkaasti, kun käyttäjämäärä lisääntyy. Pilviteknologian avulla voidaan luoda joustavia ratkaisuja, jotka mukautuvat aina asiakkaan tarpeisiin, laskettiinpa käyttäjät kymmenissä tai tuhansissa.

Padel Fam -sovellus on rakennettu modernilla web-pinolla. Yhdestä koodipohjasta on paketoitu sovelluskauppoihin versiot Android- ja iOS-puhelimille.

Padel Fam sovellus

Padel Fam -sovelluksen avulla käyttäjät voivat varata pelivuoron ja hakea sille pelikavereita omista ryhmistään tai kaikkien sovelluksen käyttäjien joukosta. He voivat käyttää mobiiliavainta sisäänpääsyyn pelivuoroille, liittyä eri tasoisiin peliryhmiin ja luoda niitä sekä ostaa sarjakortteja, pelivälineitä ja muita tuotteita Padel Shopista. Padel Famin bonusjärjestelmä palkitsee käyttäjiä heidän tekemistään ostoksista. Sovelluksessa voi myös helposti ilmoittautua tapahtumiin ja vaikka varata vakiovuoron.

Olennaista on tukea harrastuksen yhteisöllisyyttä ja luoda vaivattomia palveluita: ”Sovelluksen tarkoituksena on tarjota toimintamme kannalta keskeiset toiminnot, kuten vuoron varaaminen, helposti ja vaivattomasti. Lisäksi tavoitteenamme on tuottaa kutkuttavia lisäpalveluita esimerkiksi peliseurahaun, kaupan ja bonusjärjestelmän muodossa”, Rahkola kuvailee.

Liikunta-alan murros haastaa digitalisaatioon ja yhteisöllisyyteen

Digitalisaatiosta on tullut liikunta- ja urheilualojen merkittävä kehityssuunta. Tämä näkyy sekä urheiluanalytiikkapuolella esimerkiksi Bitwisen kehittämän älykiekon muodossa että erilaisissa harrastajille ja faneille suunnatuissa sovelluksissa ja palveluissa.

Uudella mobiilisovelluksella Padel Tampere vastaa liikunta-alan ajankohtaiseen haasteeseen. Kynnys ryhtyä sovelluksen käyttäjäksi on matala, ja näin saadaan houkuteltua uusia aktiivisia harrastajia lajin pariin ja pidettyä pitkän linjan harrastajat lajin piirissä.

”Näemme, että liikunta-ala on eräänlaisessa murroksessa ja liikuntahetkeltä toivotaan entistä enemmän oheispalveluita ja viihteellisyyttä. Mielestämme näitä asioita voidaan tuottaa ja kehittää mainiosti digitalisaation avulla. Toivoisimme, että Padel Fam edesauttaisi ihmisiä löytämään mahtavia liikuntahetkiä, joissa myös sosiaalisuus on vahvasti läsnä”, Rahkola tiivistää.

Räätälöityä softaa yksilöllisiin tarpeisiin

Erilaisiin tarkoituksiin tarvitaan yksilöllistä softaa: halutaanko esimerkiksi tarjota palveluja harrastajille, sitouttaa faneja tai tarjota työkaluja valmennukseen. Bitwisella on vankkaa kokemusta räätälöidyistä sovelluksista ja järjestelmistä sekä syvällinen pilviteknologioiden ja analytiikan tuntemus.

Padel Famin kehittäjät pääsivät toden teolla hyödyntämään monipuolista osaamistaan. “Padel Fam -sovelluksen rakentaminen oli mielenkiintoinen haaste. Jouduimme tekemään paljon oletuksia käyttäjien puolesta, mutta nopea adaptointi kertoo siitä, että padelkokemuksen täydentäminen sovelluksella onnistui. Sosiaalisen kokemuksen rakentamisen lisäksi oli mielenkiintoista päästä toteuttamaan ajanvarausjärjestelmää, verkkokauppaa ja esimerkiksi lukkojen etäavausta lyhyessä ja tiiviissä projektissa,” projektipäällikkö Jari Kuisma kertoo Padel Fam -kehitysprojektin erityispiirteistä.

"Näemme, että liikunta-ala on eräänlaisessa murroksessa ja liikuntahetkeltä toivotaan entistä enemmän oheispalveluita ja viihteellisyyttä. Mielestämme näitä asioita voidaan tuottaa ja kehittää mainiosti digitalisaation avulla."

Eetu Rahkola

Toimitusjohtaja

Padel Tampere