Voittajan valinta ei ollut ihan helppoa. Oli lähellä, että tuomaristolla alkoi jo mennä tunteisiin. Perusteita pureskeltiin antaumuksella. Kädenvääntökisaakin harkittiin.

Kötöstys kun voi olla järkevä tai ei yhtään järkevä. Se voi toimia, mutta ei sen toisaalta tarvitse toimia. Videossa ei saanut olla musiikkia, mutta toisaalta kisan voitti juuri se video missä oli musiikkia. Ota tästä selvää.

Sitten voi vielä kysyä, että miksi ihmeessä Bitwise järjesti Kötöskisan. Räätälöityjen ohjelmistojen suunnittelu on leipälajimme. Arvostamme ihan erityisesti out-of-the-box -ongelmanratkaisukykyä, mikä on ihan yhtä tärkeää niin softakehittäjälle kuin kötöstelijälle. Kötöstely on lähellä sydäntämme myös siksi, että moni meistä bitwisereista harrastelee vapaa-ajallaan erinäisiä kötöstysprojekteja. Voisi sanoa, että kötöskisa järjestettiin rakkaudesta lajiin.

Sitten asiaan. Tuomariston mielestä järjestys on seuraava:

KULTA: Harmooni

Se on siinä. Erittäin väkevä kötöstys. Nerokas, koska siinä on laajuutta. Yleishauskuudesta pisteitä, sillä kötöstys on tavallaan hyödytön, mutta se on hauska ja siinä on mukana imuri. Rompekierrätyksestä lisäpisteitä. Harmooni on niin pimeä, että kukaan ei voi kiistää tämän kötöksen kötösmäisyyttä. Miksi kenelläkään ylipäätään on harmooni vuodelta 1902?

Ainoan säännön rikkominenkaan (videossa ei saanut olla musiikkia) ei vienyt voittoa. Raati katsoi videon myös ilman ääntä, eikä se muuttanut lopputulosta.

@bitwisefinland Kötöskisa vol 12: DIY harmooni #bitwise #kotoskisa #diy #diyproject ♬ alkuperäinen ääni – bitwisefinland

HOPEA: PILPin aivoleikkaus

Tämä kötöstys on pienen ihmisen kapina valmistajia vastaan! On tässä ollut jäätävä debuggaaminen. Erityisesti reverse engineeraaminen teki vaikutuksen. Normaalisti vastaava vanha laite menisi suoraan romuksi, mutta kötöksenä toimii vallan mainiosti. Kötös tuottaa myös kiinnostavaa reaaliaikaista olosuhdedataa veden lotrauksesta. Kaikkien teinien vanhemmat haluaisivat tätä dataa.

Raadille selvisi myöhemmin, että pari muutakin hienoa kötöstystä oli saman tekijän kädenjälkeä. Tästä syystä hän ansaitsee kunniamaininnan: Sarjakötöstelijä!

@bitwisefinland Kötöskisa vol 16: PILPin aivoleikkaus #bitwise #kotoskisa #diy #diyproject ♬ alkuperäinen ääni – bitwisefinland

PRONSSI: Digikamera

Nyt on oikein perinteinen kötöstys! Se, että tekee RaspberryPi:stä, virtalähteestä ja webbikamerasta uuden kameran, on pakko huomioida. Siinä on kötöshenkisyyttä jos missä, että purkaa jonkun toimivan ja kokoaa siitä täysin pelkäämättömästi uuden ja kenties paskemman tuotteen. Arvostamme!

@bitwisefinland Kötöskisa vol 17: DIY digikamera #bitwise #kotoskisa #diy #diyproject ♬ alkuperäinen ääni – bitwisefinland


NEXT LEVEL: Vetovene

Tämä hiljensi raadin. Vetovene on se taso mihin kaikki kötöstelijät lopulta haluaisivat päästä, mutta yleensä eivät pääse tai pääsevät versio 10:ssä. Toimarimme mielestä vetovene oli kisan kovinta osastoa. Täysin omaa luokkaansa ja liian hieno kötöstykseksi. Vetovene on parempi kuin tekele. Se on oikeastaan valmiste ja valmis kauppaan.

Lopulta todettiin yksimielisesti, että Vetovene on täysin nextillä levelillä ja se palkitaan erikseen.

@bitwisefinland Kötöskisa vol 11: DIY Vetovene #bitwise #kotoskisa #diy #diyproject ♬ alkuperäinen ääni – bitwisefinland


HELLO KITTY -erikoismaininta: NelivetoTraktori

Ei tainnut tekijä tietää, että Hello Kitty on Bitwisen toteemieläin. Vai tiesikö sittenkin? Joka tapauksessa Hello Kitty -aiheinen kötöstys on pakko huomioida. Varsin kelpo kötöstys traktori onkin. Tässä on hieno esimerkki kierrätyksestä. Melkein mitä vain romua voi hyödyntää kötöstelyssä.

Vaaleanpunainen traktori palkitaan Hello Kitty –erikoispalkinnolla.

@bitwisefinland Kötöskisa vol 13: DIY pienoistraktori #bitwise #kotoskisa #diy #diyproject ♬ alkuperäinen ääni – bitwisefinland

Kiitos kaikille osallistujille!

Kötöskisan huikean suosion vuoksi jatkoa saattaa seurata tai sitten ei. Mutta oli miten hyvänsä, stay tuned kaikki maamme kötöshenkiset!