“Moro Tomi! Sopisiko teidän konttorin seinälle tämä Hello Kitty -kitara? T: Hannu”

Viestin liitteenä oli vain tämä seuraava video, jossa Costello Hautamäki soittaa samaista kitaraa:

Lyhyestä ja ytimekkäästä toimarillemme laitetusta sähköpostista lähti liikkeelle tapahtumaketju, jonka vuoksi Bitwisen Hello Kitty -teemalla sisustetun kattosaunan seinää koristaa pian vaaleanpunainen Hello Kitty Squier Mini by Fender -sähkökitara. Kauttaaltaan nimmaroitu kitara on kiertänyt muusikon kädestä seuraavaan jo kolmatta vuotta! Uskallamme väittää, että tämä soitin on uniikki osa suomalaisen musiikin historiaa.

Mutta palataan tarinassa muutama vuosi taaksepäin.

Kitaran alkuperäinen omistaja, Hannu Jukola, otti hetken mielijohteesta kuvauskeikalle rekvisiitaksi pienen vaaleanpunaisen kitaran, joka oli ollut käytössä hänen lapsillaan. Kuvattava oli Olavi Uusivirta ja vuosi 2019. Silta-lehdelle kuvauksia tehdessään Hannu sai idean, että jokainen lehteen kuvattu artisti voisi laittaa kitaraan nimmarinsa. Näin kitaralla saattaisi olla suurempi arvo, kun se jossain vaiheessa annettaisiin hyväntekeväisyyteen. Yksikään artisti ei kieltäytynyt.

Parin vuoden aikana kitaraan kertyi kymmeniä nimmareita suomalaisilta eturivin artisteilta, mutta hyväntekeväisyyskohde ei ollut vieläkään kirkastunut Hannun mielessä. Sitten Venäjä aloitti sodan Ukrainassa. Kun Tuomiokirkossa järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan hyväksi, Hannu ajatteli, että kitaran hetki oli käsillä. Moni sitä oli vuosien aikana ehtinyt jo havitellakin.

hello kitty

Ja niin Hello Kitty -kitara laitettiin huutokauppaan Huuto.nettiin. Bitwisen toimitusjohtaja Tomi Mikkonen asetti 3000 euron huudon viimeisenä mahdollisena päivänä, eikä vajaan tonnin korotusta lähtenyt kukaan enää haastamaan. “Sain Hannulta viestin ja päädyin puolivahingossa huutamaan kitaraa ihan loppumetreillä. Kissasaunalla on juuri sopivan kokoinen paikka pinkillä seinällä, joten sinne kitara kuuluu”, Mikkonen kertoo.

Hyväntekeväisyyshuutokaupan myyntituotto meni Tampereen seurakuntien avaamaan keräykseen, jonka avulla palkataan ukrainan kieltä osaava henkilö ukrainalaisten pakolaisten tueksi.

Huudon sulkeuduttua Bitwisella pohdittiin kuumeisesti, miten Hannu oli osannut päätellä, että meitä kiinnostavat juuri Hello Kitty -aiheiset esineet. Kukaan ei keksinyt mitään yhteyttä mieheen. Mysteeri ratkesi kuitenkin kitaran luovutushetkellä. Hannu kertoi, että hän oli käynyt muutama vuosi sitten Kissasaunalla kuvaamassa Bitwisen nykyään jo eläköitynyttä yritysmummo Anittaa. Saunalla Hello Kittyn läsnäoloa ei voinut olla huomaamatta. Vuosia myöhemmin ajatukset Hello Kittystä yhdistyivät edelleen Bitwiseen ja Hannulle oli tullut mieleen, että kitarahan sopisi  täydellisesti Kissasaunan seinälle. Oikeassa oli.

Hello Kitty Fender
Kitara on nyt virallisesti luovutettu Bitwiselle. Vasemmalla Tomi Mikkonen ja vieressä Hannu Jukola.

Ps. Hello Kitty -teemailu ja sen mukaan nimetty Kissasauna on kaikuja Bitwisen historian alkuhämäristä. Toiminnan ensimmäisinä vuosina ATK-talossa oli tarvetta ihan perinteisille ruutuvihkoille. Prismasta löytyi ainoastaan Hello Kitty -vihkoja, joten ne saivat kelvata. Siitä se sitten lähti.