Kötöskesä on täällä

Esittele kötöstyksesi ja voita!

Suomi, tämä kötöstelijöiden luvattu maa! Tee-se-itse-mentaliteettimme saadaan usein jo äidinmaidon mukana, mutta voi se puhjeta vasta myöhemmälläkin iällä. Yleensä viimeistään silloin, kun täytyisi rakentaa hienompi terassi kuin naapurilla. Olipa lähtötilanne mikä hyvänsä, kötöstelytaidoista sietää olla ylpeä!

Me täällä kötöstelijöiden päämajassa Bitwisella päätimme tänä kesänä kunnioittaa kaikkia maamme tee-se-itse-henkisiä. Järjestimme kötöskisan! Maineen ja kunnian lisäksi tarjolla on messevä palkinto, varsinainen kötöstelijän päiväuni – tonnin kötösboksi, jonka sisältöön voi itse vaikuttaa.

Kuvaa kännykällä lyhyt esittelyvideo keksinnöstäsi ja lähetä se meille alempaa löytyvällä lomakkeella. Julkaisemme videoita koko kesän ajan, joten pääset inspiroitumaan muidenkin kötöstelyistä. Jos olet parempi kötöstelyssä kuin videon editoinnissa, ei huolta, me editoimme sen puolestasi!

Näin tunnistat kötöstelijän

Oletko sinä kötöstelijä?

Kötöstelijä on henkilö, jonka mielestä kaiken voi aina toteuttaa itse paremmin ja edullisemmin. Hän hyödyntää harrastusprojekteissaan laajasti mekaanisia ja elektronisia laitteita sekä jesaria, laudanpätkiä, softaa, sukkahousuja ja/tai kolvia. Keksintöjen eli kötöstysten tavoitteena voi olla tein itse ja säästin tai yksinkertaisesti koska huvitti.

Tyypillinen kötöstelijä on jo lapsena purkanut kaiken porakoneesta postilaatikkoon. Aikuisen kötöstelijän löytää useimmiten autotallista mumisemasta epämääräisen kötöstyksen äärellä: “Tarvis hankkia CNC-jyrsin.”

Mistä tiedät eläväsi kötöstelijän kanssa? Kun puolisollasi ilmenee pakonomainen tarve säilyttää pienimmätkin laudanpätkät, irtomutterit ja rikkinäiset harjanvarret, koska “voihan niitä vielä joskus tarvita”. Kannattaakin vinkata tästä kisasta hänelle.

Meille töihin?

Meillä Bitwisella ainutlaatuiset yksilöt muodostavat yhdessä osaajien yhteisön. Emme viihdy mukavuusalueilla, vaan puskemme eteenpäin softa-alan pioneereina. Ovemme ovat aina avoinna uusille kyvyille, jotka jakavat intohimomme koodiin. Meillä olet omiesi joukossa.

Katso avoimet työpaikat
Vaikuta sisältöön

Voita 1000 euron Kötösboksi!

Iso boksi täynnä kötöstelytarvikkeita? KYLLÄ! Kötösboksi on jokaisen tee-se-itse-tyypin unelmapalkinto. Kotijoukoille kenties joutuu selittelemään, miksi autotalliin ilmestyi taas lisää “tarpeellisia tarvikkeita”, mutta se on sen arvoista.

Kötösboksin sisältöön pääset vaikuttamaan jo kilpailuun osallistuessasi. Oletamme, että moni kötöstelijä on jo varustanut harrastustilansa melko hyvin. Siksi emme yritä arvailla, mitä sinulta vielä puuttuu. Voit valita boksiin mukaan Fluken yleismittarin, Wellerin kolvin tai Prusan 3D-tulostimen. Loput Kötösboksin sisällöstä jääkööt yllätykseksi.

Osallistu kilpailuun

Kuvaa lyhyt esittelyvideo keksinnöstäsi. Kötöstyksesi voi olla mitä tahansa sukkahousuniksistä romutaiteeseen tai itse rakennettuun vesivoimalaan, pääasia että olet sen itse toteuttanut. Voit halutessasi ottaa kantaa esimerkiksi seuraavanlaisiin kysymyksiin: Minkä ongelman kötöstys ratkaisi? Kuinka kauan kötöstelyyn kului aikaa? Mitä osaamista kötöstely vaati? Säästikö itse tekeminen rahaa?

Kötöstyksen esittelyvideo: pituus max. kaksi minuuttia, kuvattu kännykällä pystyformaatissa, esittelyn tyyli on vapaa.
Tekijänoikeudet kötöstyksiin säilyvät suunnittelijoilla, mutta Bitwise saa luvan videoiden editointiin ja julkaisuun kanavissaan.

Lähetä videosi viimeistään 31.8.2023. Bitwisen raati valitsee voittajan ja ilmoittaa suoraan voittajalle. Voittaja saa noin 1000 euron arvoisen Kötösboksin, jonka sisältöön voi osittain vaikuttaa jo kilpailuun osallistuessa.

Kiitos kaikille osallistujille – Kötöskisa on nyt päättynyt. Voittaja tulee selviämään myöhemmin.

Videogalleria

Katso mitä muut kötöstelijät ovat keksineet