Kötöskesä on täällä taas

Esittele kötöstyksesi ja voita!

Suomi, tämä kötöstelijöiden luvattu maa! Tee-se-itse-mentaliteettimme saadaan usein jo äidinmaidon mukana, mutta voi se puhjeta vasta myöhemmälläkin iällä. Yleensä viimeistään silloin, kun täytyisi rakentaa hienompi terassi kuin naapurilla. Olipa lähtötilanne mikä hyvänsä, kötöstelytaidoista sietää olla ylpeä!

Bitwisen perinteinen, nyt jo toista kertaa järjestettävä Kötöskisa on täällä taas! Me täällä kötöstelijöiden päämajassa Bitwisella arvostamme kaikkia maamme tee-se-itse-henkisiä. Maineen ja kunnian lisäksi tarjolla on messevä palkinto, varsinainen kötöstelijän päiväuni – itse koottava Prusa i3 MK3S+ -3D-tulostin!

Kuvaa kännykällä lyhyt esittelyvideo keksinnöstäsi ja lähetä se meille alempaa löytyvällä lomakkeella. Julkaisemme videoita koko kesän ajan, joten pääset inspiroitumaan muidenkin kötöstelyistä. Jos olet parempi kötöstelyssä kuin videon editoinnissa, ei huolta, me editoimme sen puolestasi!

Näin tunnistat kötöstelijän

Oletko sinä kötöstelijä?

Kötöstelijä on henkilö, jonka mielestä kaiken voi aina toteuttaa itse paremmin ja edullisemmin. Hän hyödyntää harrastusprojekteissaan laajasti mekaanisia ja elektronisia laitteita sekä jesaria, laudanpätkiä, softaa, sukkahousuja ja/tai kolvia. Keksintöjen eli kötöstysten tavoitteena voi olla tein itse ja säästin tai yksinkertaisesti koska huvitti.

Tyypillinen kötöstelijä on jo lapsena purkanut kaiken porakoneesta postilaatikkoon. Aikuisen kötöstelijän löytää useimmiten autotallista mumisemasta epämääräisen kötöstyksen äärellä: “Tarvis hankkia CNC-jyrsin.”

Mistä tiedät eläväsi kötöstelijän kanssa? Kun puolisollasi ilmenee pakonomainen tarve säilyttää pienimmätkin laudanpätkät, irtomutterit ja rikkinäiset harjanvarret, koska voihan niitä vielä joskus tarvita. Kannattaakin vinkata tästä kisasta hänelle.

Ideoi, videoi ja voita

Voita 3D-tulostin!

Itse koottava 3D-tulostin? KYLLÄ! Prusa i3 MK3S+ -3D-tulostin on jokaisen tee-se-itse-tyypin unelmapalkinto. Kotijoukoille kenties joutuu selittelemään, miksi puuhapajaan ilmestyi taas lisää “tarpeellisia tarvikkeita”, mutta se on sen arvoista.

3D-tulostin vie kötöstelysi ihan uudelle tasolle!

Osallistu kilpailuun

Kuvaa lyhyt esittelyvideo keksinnöstäsi. Kötöstyksesi voi olla mitä tahansa sukkahousuniksistä romutaiteeseen tai itse rakennettuun vesivoimalaan, pääasia että olet sen itse toteuttanut. Voit halutessasi ottaa kantaa esimerkiksi seuraavanlaisiin kysymyksiin: Minkä ongelman kötöstys ratkaisi? Kuinka kauan kötöstelyyn kului aikaa? Mitä osaamista kötöstely vaati? Säästikö itse tekeminen rahaa?

Kötöstyksen esittelyvideo: pituus max. kaksi minuuttia, kuvattu kännykällä pystyformaatissa, esittelyn tyyli on vapaa.
Tekijänoikeudet kötöstyksiin säilyvät suunnittelijoilla, mutta Bitwise saa luvan videoiden editointiin ja julkaisuun kanavissaan.

Lähetä videosi viimeistään 30.9.2024. Bitwisen raati valitsee voittajan ja ilmoittaa suoraan voittajalle.

  • Max. file size: 256 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Videogalleria

Katso mitä muut kötöstelijät ovat keksineet