Mikko

“Moro, minä olen Mikko. Työssäni Bitwisella teen ohjelmistokehitystä sulautettuihin ohjausjärjestelmiin. Pääasiallisena työkaluna on C-kieli ja koodia tehdään mikrokontrollereihin, joissa on käytettävissä niukasti resursseja ja tiukat reaaliaikavaatimukset. Muita yleisesti käytettyjä työkaluja ovat C++ ja Python – näillä tehdään testausta ja erilaisia työkaluja kehitystä tukemaan.

Työ on mielenkiintoista ja haastavaa, siinä on hyötyä monenlaisista erilaisista taidoista. Yhtenä päivänä saatat kehittää matalan tason laiteajuria mikrokontrollerille oskilloskooppia ja logiikka-analysaattoria hyödyntäen, toisena rakentaa tarvitsemaasi johtosarjaa tutkien samalla eletkroniikkasuunnittelijan tekemiä kaavioita, ja kolmantena pohtia koko järjestelmän ohjelmistoarkkitehtuuria.

Yksi erityisen mieleenpainuva projekti oli portata ohjausjärjestelmä yhdeltä rauta-arkkitehtuurilta toiselle. Päävastuu työstä oli minulla. Projektin lopuksi olikin hienoa olla asiakkaan tehtaan laboratoriossa seuraamassa, kuinka lopputuote heräsi henkiin ja toimi kuten pitikin.”

Henri

“Moi, olen Henri. Työskentelen Bitwisella sulautettujen järjestelmien ohjelmistokehityksen parissa. Vuosien varrella tekemääni ohjelmakoodia on päätynyt ajoon monenlaiseen laitteeseen pienistä, kädessä kulkevista laitteista aina kymmenien tonnien painoisiin, pyörillä kulkeviin koneisiin asti – ja joskus koodi ei päädy loppulaitteeseen ollenkaan, vaan se toimii apuna kehityksessä, buildauksessa tai testauksessa. Myös kolmannen osapuolen kirjastojen kääntäminen ja pienten parannusten tekeminen niihin ovat tulleet tutuiksi.

Tykkään työssäni siitä, että pääsen hyödyntämään ajan tasalla olevia työkaluja. Esimerkiksi C++17 on meillä ollut käytössä jo parin vuoden ajan. Uudet ominaisuudet mahdollistavat sen, että koodissa voi ytimekkäämmin ja selkeämmin ilmaista, mikä on kyseisessä kohdassa koodin tarkoitus ja aikomus.

Mieleeni on jäänyt urani alkuajalta projekti, jossa tehtiin muun muassa testiympäristö eräälle koneenohjaussovellukselle. Tuossa vaiheessa uraa oli opettavaista lukea ja debugata koneenohjaussovelluksen vanhaa koodia, ja sen vastapainoksi pääsi kirjoittamaan uutta koodia testiympäristöön ja sen simulaattorikomponentteihin. Oli myös mukava olla projektissa mukana lähes sen alusta aina jonkinlaiseen päätepisteeseen asti.”

Jari

”Moro, olen Jari ja työskentelen full stack -kehittäjänä Bitwisellä. Full stack -kehittäjänä työnkuvaani kuuluvat tarvittaessa sekä webin client-puolen kehitys että palvelinpuolen kehitys.

Angular on meillä suosittu frontend-kirjasto, sillä se toimii hyvin erilaisissa sovelluskohteissa. Myös esimerkiksi Vue ja React ovat meillä käytössä. Tilallisuutta sovelluksiin on rakennettu yleensä Reduxin storen avulla ja Angularin kanssa nimenomaan ngrx-versiolla. Viime aikoina olen käyttänyt Firebase- ja Angular -komboa, joten full-stackin eri päätyjen erottaminen ei ole aina niin suoraviivaista.  Joskus taas projektissa voi olla tarve toimia nimenomaan vain toisessa roolissa, jolloin pääsee keskittymään syvemmälle esimerkiksi backendin arkkitehtuurin suunnitteluun.

Mieleenjäävin projekti on ollut isolle suomalaiselle toimijalle tehty pieni projekti, jossa pääsin tekemään koko toteutuksen itse. Kyseessä oli itse asiassa ensimmäinen nimenomaan web-projekti minulle talossa, sitä ennen olin tutustunut Java EE – sekä mobiilisovellusprojekteihin.”

Joona

“Moro, olen Joona. Oma osaaminen ja työtehtävät menevät eniten UI/UX ja front-end akselille. Olen ollut mukana jo monessa projektissa kuten esimerkiksi Tappara-applikaation UI/UX-jatkokehityksessä sekä templateja tekemässä ja Padel-sovelluksen UI/UX/frontti-kehityksessä.

Työ on paljolti asiakkaan kanssa yhdessä tekemistä ja kommunikointia. Myös devaajien kanssa saa kommunikoida paljon. Vahva HTML + CSS -osaamiseni helpottaa työtä, sillä ongelmatilanteissa on parempi demonstroida UX-käyttäytymistä tekemällä esimerkkejä itse. Ajoittain olen tehnyt myös todella mielenkiintoisia ja normaalista poikkeavia projekteja kuten pieniä määriä pelisuunnittelua tai markkinointisovelluksia kuten messuilla käyttämämme Sulauta mun sydän -sovellus.”

Haluatko bitwiseriksi? Tsekkaa avoimet työpaikkamme