Bitwise Bootcamp on kesätyökonsepti, jossa brillianteiksi tunnistetut nuoret kyvyt pääsevät osoittamaan taitonsa työelämässä, ja oppimaan oikeissa asiakasprojekteissa. Lisäksi Bootcamp-ryhmä toteuttaa yhdessä kesävitkuttimen, joka määritellään uudelleen joka vuosi.

Tenttituolissa tänään tietojenkäsittelytieteiden kandiopiskelija Hanna, joka on Bitwisen kesän 2018 bootcampilainen. Hannan ydintaitoja ovat koodin lisäksi UX, design ja grafiikka.

Fiilis on…

Onnellinen! Saan tehdä unelmahommaa ihanien ihmisten kanssa.

Tänä kesänä olen oppinut…

Joka päivä saa oppia jotakin uutta. Alussa tuli opeteltua Bitwisen toimintatapojen lisäksi tietysti monta uutta työkalua, ja projektin parissa on tullut perehdyttyä pääasiassa Angulariin, päivä päivältä enemmän. Työssä on syntynyt myös kuva siitä, miten isoa projektia pyöritetään hallitusti.

Koen työn iloa koska…

Johtotähti on se, että saan tehdä juuri niitä asioita joista nautin, ja jokainen päivä on täynnä mielenkiintoisia haasteita. Olen hyvin päässyt yhdistämään molemmat mielenkiinnonkohteeni, koodin ja designin, yhdeksi työksi.

Projektipäällikkö Mika on luonut tiimiin luottamuksen ilmapiirin. Meillä vallitsee mahtava yhteishenki, ja tiimikavereiden puoleen on voinut aina kääntyä.

Paras oivallukseni Bootcampin aikana on…

Uuden oppiminen on ollut minulle aina itseisarvo, joten alun perin haaveena oli, että jatkaisin koulun penkillä tohtoriksi asti. Minulla oli käsitys, että työnteon ei kuulu olla hauskaa, eikä siinä pääsisi oppimaan yhtä paljon. Olin väärässä! – Ja nyt minulla on uudet haaveet.

Tiedän jo nyt, että haluan jatkaa syksyllä Bitwisella opintojen ohella. Työn rytmi alkaa löytyä, ja kiinnostavat tehtävät, sekä työyhteisön sosiaalinen ympäristö ovat vieneet mennessään.

Panokseni Bitwisen kesävitkuttimeen on…

Olen yksi kesävitkutinprojektin neljästä projektipäälliköstä, ja vastaan vitkuttimen käyttöliittymästä yhdessä Konstan kanssa. Toteutamme ratkaisua, johon kenelläkään bootcampilaisella ei ole valmiita vastauksia, joten kaikkien tietämystä tarvitaan.