Sähköinen EKG-viivain

Bitwisen kehittämä sähköinen EKG-viivain on työkalu, joka helpottaa lääkärien arkea konkreettisesti. Tietokoneelle ladattava EKG-viivain säästää aikaa, sillä sydänfilmin tuloksia ei tarvitse tulostaa paperille. Lataa tuote maksutta: Tästä

EKG-viivaimen matka ideasta lopputuotteeksi

Sähköinen EKG-viivain sai alkunsa, kun kaksi täysin erilaisen taustan ja koulutuksen omaavaa visionääriä kohtasivat. Kohtaamisesta syntyi lääkärien työtä helpottava innovaatio sekä elävä esimerkki siitä, kuinka eri alojen ihmisten pitäisi säännöllisesti kertoa toisilleen arkea piinaavista ongelmistaan.

Idean isä, Oskari Häkkinen, työskentelee meillä Bitwisella projektipäällikkönä. Hänen kumppaninsa Marjukka on lääkäri. Kun Oskarin poika kuuli isänsä kumppanin ammatista, hän vaati ensitapaamiselle lääkärinvälineitä nähtäväksi. Marjukka otti mukaan stetoskooppinsa, jolla kuunneltiin leikin ohessa koko kolmikon sydänäänet. Leikki muuttui pian todeksi. Marjukka kuuli Oskarin sydämestä sivuäänen ja passitti miehensä jatkotutkimuksiin.

Vastaanotolla lääkäri totesi samaisen sivuäänen ja Oskari sai lähetteen EKG-tutkimukseen. Sydämessä ei lopulta ollut mitään vikaa, mutta tapahtumilla oli seurauksensa.

Marjukan Oskarille laittama WhatsApp-viesti sai ideamyllyn pyörimään

Joskus parhaat innovaatiot syntyvät nopeasti, jopa yhden WhatsApp-viestin jälkilöylyinä.

Marjukan viesti sai Oskarin pohtimaan sähköisen EKG-viivaimen toteuttamisen mahdollisuuksia. Hän sparraili ideaa työyhteisön sisällä ja pohti asiaa edistäessään, voisiko sähköisestä viivaimesta olla apua kaikille lääkäreille, jotka parhaillaan kuluttavat aikaansa tulostamalla sydänfilmin tuloksia paperille, jotta pääsisivät tulkitsemaan niitä muovisella EKG-viivaimella.

Ei mennyt kauaakaan, kun idea olikin jo konkretiaa. “Sähköisen EKG-viivaimen syntymiseen ei vaikuttanut pelkästään henkilöiden innovatiivisuus, uteliaisuus, osaaminen tai heidän kemiat, vaan myös yrityskulttuuri, joka sallii uusien asioiden kokeilemisen. On aivan mahtavaa työskennellä yrityksessä, jossa voi tehdä näin hienoja asioita”, Oskari kertoo.

Pro bono -kehitystyön lopputulos, sähköinen EKG-viivain, on nyt kaikkien lääkärien saatavilla. Maksutta, sillä hyvä kannattaa laittaa kiertoon.

Lääkäri, lataa sähköinen EKG-viivain