Wisehockey ja Saksan korkein jääkiekkosarja PENNY DEL jatkavat virallista yhteistyötä vuoteen 2028 asti. Tähän mennessä PENNY DEL ja sen 14 joukkuetta ovat käyttäneet Wisehockeyn täysin automaattista ja reaaliaikaista analytiikka-alustaa kahden kokonaisen kauden ajan vuodesta 2022 alkaen.

TIEDOTE 11.9.2024

Kotimainen Wisehockey on PENNY DEL:n nykyinen virallisten tilastojen tarjoaja automaattisella analytiikka-alustallaan. Saksan jääkiekkoliiga hyödyntää reaaliaikaisen analytiikan muitakin ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Älykiekkojärjestelmä on asennettu Saksan kaikkiin 14 PENNY DEL -areenaan.

Wisehockeyn avulla PENNY DEL on kyennyt nostamaan urheilutuotteensa uudelle tasolle. Täysin automatisoitu ja reaaliaikainen analytiikka hyödyttää valmennusta ja pelaaja- ja lajikehitystä. Analytiikka tarjoaa uusia digiratkaisuja myös fanien monikanavaiseen sitouttamiseen ja areenaviihteeseen.

Esimerkiksi viime keväänä PENNY DEL hyväntekeväisyyshuutokauppasi uudenlaisena ja uniikkina keräilytuotteena käytettyjä pelikiekkoja, joiden mukana tuli QR-koodi, jolla kiekon omistaja pääsee tutkimaan kiekon omia pelitilastoja eli Kiekon tarinaa.

PENNY DEL, joukkueiden valmennus ja urheilujohto ovat olleet hyvin tyytyväisiä helppokäyttöiseen Wisehockey-analytiikka-alustaan. Älykiekkojärjestelmän päivittäinen käyttö on osoittautunut vaivattomaksi, ja uusi data on tullut päätöksenteon tueksi niin urheilupuolella kuin markkinoinnissa ja viihteessä.

Wiseplayer tarjoaa uusia näkökulmia peliin niin livenä kuin otteluiden jälkeenkin. Kuvat: Wisehockey

Tulossa lisää innovaatioita

Wisehockeyn myyntijohtaja Miska Kuusisto on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön PENNY DEL:n kanssa ja suostuu raottamaan urheiluanalytiikkayrityksen tulevaisuudensuunnitelmia.

Olemme jo saaneet paljon aikaan PENNY DEL:n kanssa niin kovassa analytiikassa kuin ympäröivässä liiketoiminnassa. Ainutlaatuinen Kiekon tarinamme on erinomainen esimerkki siitä, kuinka datan avulla voidaan sitouttaa faneja uusin tavoin. Odotamme innolla yhteistyön jatkumista seuraavien vuosien aikana. Samalla Wisehockey tuo kaikkien PENNY DEL -joukkueiden käyttöön monia uusia älykiekkodataan liittyviä palveluja kuten automaattisen ja reaaliaikaisen videoklippauksen TV-kuvasta sekä otteluita ja harjoituksia varten uuden sukupolven reaaliaikaisen valmennustyökalupaketin”, Kuusisto kertoo.

Myös PENNY DEL:ssä odotetaan mielenkiinnolla, mitä on tulossa Wisehockeyn automaattisen ja reaaliaikaisen analytiikan saralla.

Meille on ilo jatkaa kumppanuutta Wisehockeyn kanssa ainakin vuoteen 2028”, sanoo PENNY DEL:n toimitusjohtaja Gernot Tripcke.Joukkueemme ja me liigana hyödymme näistä mahdollisuuksista ja odotamme saavamme käyttöömme vielä lisää työkaluja tulevaisuudessa.

Lisätiedot:

Miska Kuusisto, myyntijohtaja, +358 50 480 3658, miska.kuusisto@wisesport.com

Mika Hulkki, operatiivinen johtaja, +358 50 086 6267, mika.hulkki@wisesport.com

 

Wisehockey lyhyesti

Wisehockey-järjestelmä on täysin automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka kerää pelidataa Quupan tarkan paikannusteknologian avulla ja analysoi ja käsittelee datan automaattisesti visuaaliseen ja helposti ymmärrettävään muotoon käyttäjille. Tilastodataa hyödynnetään niin valmennuksessa kuin areenaviihteessä, televisiolähetyksissä, vedonlyöntipalveluissa ja mobiilisovelluksissa.

Wisehockey oy on Bitwise oy:n tytäryhtiö. Wisesport on Wisehockey oy:n virallinen tavaramerkki.