Saksan suurin jääkiekkoliiga DEL ottaa Wisehockeyn urheiluanalytiikka-alustan käyttöön koko liigan laajuisesti. Käyttöönotto alkaa heti, ja kaudesta 2022–23 alkaen kaikki liigaottelut pelataan Wisehockey-järjestelmällä. Täysin automatisoitu ja reaaliaikainen analytiikka tarjoaa valmennustyökalujen ja tilastoinnin lisäksi uusia digipalvelumahdollisuuksia liigan yhteistyökumppaneille.

Maailman suurimpiin jääkiekkoliigoihin kuuluva DEL ottaa käyttöön Wisehockey-analytiikka-alustan. Täysin automatisoidusta ja reaaliaikaisesta urheiluanalytiikasta tulee osa kaikkia DEL:n liigaotteluja alkaen kaudesta 2022–23. Wisehockey-järjestelmällä on nykyään merkittävä rooli eurooppalaisessa huippujääkiekkoilussa. Tästedes järjestelmä kattaa neljä kokonaista liigaa ja tuhansia otteluja vuodessa.

Sopimus DEL:n kanssa on meille hyvin tärkeä, sillä se vakiinnuttaa Wisehockeyn keskeisen aseman eurooppalaisessa urheilu- ja jääkiekkoyhteisössä. Useamman suuren liigan myötä tuotamme jatkossakin arvokasta dataa, jolla urheilusta tehdään houkuttelevaa yhä suuremmille yleisöille. Meistä on myös hienoa tarjota parasta jääkiekkoanalytiikkaa Saksan lajikehitykseen. Se hyödyttää lajia suoraan koko Euroopan mittakaavassa”, sanoo Wisehockeyn toimitusjohtaja Tomi Mikkonen.

Reaaliaikadatan avulla tuotetaan monipuolista viihdettä ja palveluja

Automatisaatio ja uudet kehittyneet tilastot tarjoavat DEL:lle dataa ja työkaluja, joilla nostaa saksalainen jääkiekko uudelle tasolle niin valmennuksessa kuin yleisön sitouttamisessa. Tulevaisuudessa monet yhteistyökumppanit voivat käyttää reaaliaikaisia tilastoja entistä kiinnostavamman sisällön tuottamiseen. Valmiiksi visualisoitua reaaliaikadataa tulee tarjolle myös kaikilla DEL-areenoilla paikan päällä olevien katsojien viihdyttämiseksi.

Erityisesti digitalisaation saralla yhteistyömme Wisehockeyn kanssa asettaa uudet standardit. Laajan yhteistyöverkostomme kanssa voimme aivan uudella tavalla toteuttaa yleisölle palveluja esimerkiksi urheiluvedonlyöntiin, televisioon ja sovelluksiin sekä areenoillemme ja paikallisille faneille,” kertoo DEL:n toimitusjohtaja Gernot Tripcke.

Jääkiekko on Saksassa toiseksi suosituin joukkuelaji heti jalkapallon jälkeen, ja lajin suosio on kasvussa. DEL:n suurimmat areenat vetävät kymmeniätuhansia katsojia, ja lajin ympärillä on paljon palveluja. Digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia urheiluelämyksen monipuolistamiseen.

Uudenlaiset digipalvelut ovat päivittäisessä käytössä suurissa liigoissa

Wisehockeyn myyntijohtaja Miska Kuusisto uskoo digitaalisten palvelujen kasvuun urheilumaailmassa. DEL:n tavoitteet uudistaa lajia ja palveluverkostoa sopivat yhteen Wisehockeyn vision kanssa.

Saksa maailman suurimpia markkinoita ja omaa valtavan kasvupotentiaalin digibisneksessä. Me ja DEL haluamme yhdessä uudistaa jääkiekkoa ja siihen liittyviä palveluja digitalisaation avulla. Heillä on liiga- ja joukkuetasolla mittava yhteistyökumppanien verkosto, mikä luonnollisesti edesauttaa uusien digitaalisten palvelujen ja fanien sitouttamiseen tähtäävien keinojen käyttöönottoa. Tämä on myös virstanpylväs koko jääkiekkoyhteisölle, sillä Eurooppa on nyt johtavassa asemassa reaaliaikaisessa analytiikassa ja palvelujen kehityksessä”, Kuusisto summaa.

Reaaliaikainen analytiikka-alusta palvelee paitsi jääkiekkovalmennusta myös laajempaa palveluntarjoajien verkostoa lajin ympärillä. Wisehockey tarjoaa laajan kattauksen digitaalisia palveluja, jotka ovat jo päivittäisessä käytössä yhteistyöliigoissa kansainvälisessä KHL:ssä, kotimaisessa Liigassa ja Norjan liigassa. Vedonlyönnin, television ja muiden digipalvelujen lisäksi Wisehockeyn reaaliaikaista dataa tarjoava API antaa rajattomat mahdollisuudet kolmannen osapuolen palveluihin DEL:n joukkueiden ja yhteistyökumppanien verkostossa.

Viime vuonna Wisehockeyn analytiikka-alusta otettiin käyttöön Norjan Fjordkraft Ligaenissa kolmantena kokonaisena liigana KHL:n ja Liigan jälkeen. Wisesport-jalkapalloanalytiikkajärjestelmä oli käytössä Veikkausliigan loppusarjan kaikissa otteluissa viime syksynä.

 

Lisätiedot:

Miska Kuusisto, myyntijohtaja, +358 50 480 3658, miska.kuusisto@wisehockey.com

Mika Hulkki, tuotejohtaja, +358 50 086 6267, mika.hulkki@wisehockey.com