Kuluvana kesänä meillä oli toimistolla 14-vuotias Venla “Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman kautta. Palkallinen harjoitteluohjelma on monelle nuorelle ihan ensimmäinen kosketus työelämään ja mukava tapa tutustua itseään kiinnostavaan alaan tai yritykseen. Tutustumisjakso kestää kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää 1.6. – 31.8. välisenä aikana.

Pyysimme Venlaa päivittelemään kesästään Bitwisen IG stooreihin sekä kirjoittamaan blogijutun työrupeaman päätteeksi. Miten työ ja vaativa treeniaikataulu sopivat yhteen ja mikä oli Venlan lempityötehtävä?

Kokemuksia “Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmasta

Helou, oon Venla ja työskentelin menneenä kesänä Bitwisellä. Olin tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksella kesän ajan. Ensimmäinen työpäivä jännitti minua paljon. Edellisenä iltana ei tullut uni, kun odotin ensimmäistä työpäivääni. Työtehtävät olivat minulle osin tuttuja, koska siskoni oli ollut aikaisemmin samassa paikassa kesätöissä. Ensimmäisellä viikolla pääsin grillaamaan makkaraa työntekijöiden juhannuslounaalle. Minulle myös ohjeistettin kesän työtehtävät.

Tutustu työelämään ja tienaa

Kävin kolmesti viikossa töissä tyhjäämässä roskiksia, pesemässä kahvikonetta sekä tarroitin, rekisteröin ja pakkasin älykiekkotunnisteita. Työpäivääni sisältyi myös tiskikoneen tyhjäystä ja täyttöä, ikkunoiden ja kahvikoneen pesua sekä muita toimiston yleisiä tehtäviä. Laitoin kahvitauolle tarjottavaa ja leivoin mokkapaloja ja piirakkaa. Sain myös tunnuksen Bitwisen Instagramiin, jonka stooriin päivitin työpäivistäni.

Harrastan kansainvälisellä tasolla akrobatiavoimistelua ja meillä oli treenejä kesälläkin. Sain soviteltua työtunnit treeniaikataluuni. Päivä oli välillä raskas, kun oli töitä ja treenejä.

Mennyt kesä oli ensimmäinen kesä, kun pääsin kesätöihin. Olin odottanut edellisinä kesinä kesätöihin pääsyä ja on ollut kivaa saada taskurahaa omiin juttuihin. Minun lempijuttuja kesätöissä oli keittiössä puuhastelu ja kahvikoneen pesu oli kivaa, kun sen oppi. Tägien tarroitus ja kasvien kastelu olivat kivempaa jonkun toisen kanssa, koska tägejä oli paljon ja kasveja oli kuudessa kerroksessa yhteensä noin 150. Työ oli hyvin itsenäistä ja oma-aloitteista. Työpaikan tilat olivat mielestäni viihtyisät ja sistuksessa oli käytetty värejä kauniisti. Kesä meni töiden ja treenien parissa tosi nopeasti ja kouluun paluu tuli silmänräpäyksessä.  Tsemppiä kaikille syksyyn, muistakaa opiskella ahkerasti.

***

Kiitos Venla työpanoksestasi ja mukavaa kouluvuotta!