Full stack -kehittäjämme Riku on kasvattanut osaamistaan vuosien varrella eri projekteissa. Bitwisellä on aina ollut tärkeää tarjota koodareille työympäristö, jossa omaa osaamistaan voi kehittää niin pitkälle kuin uteliaisuutta riittää. Kysyimme Rikulta, miksi hän on viihtynyt talossa jo vuosia.

”Bitwise on softatalona kiinnostava, sillä täältä löytyy monta erilaista projektia. Talosta löytyy osaamista, olivat projektin ja asiakkaan tarpeet mitä tahansa”, kertoo ohjelmistokehittäjämme Riku. Hän on kasvanut vuosien saatossa eri projekteissa full stack -kehittäjäksi.

Rikun mielestä paras tapa syventää ja laajentaa osaamistaan onkin juuri kädet savessa: “OIen ongelmanratkoja. Tykkään teorisoida ja testata erilaisia ratkaisumalleja ongelmiin nopealla tahdilla. Mielestäni paras tapa oppia ja ymmärtää asioita on tehdä töitä niiden parissa.”

Bitwiser

Koneoppimista hyödyntävää laskentajärjestelmää parkkihalleihin kehittävälle Rikulle nykyinen projekti tarjoaa sopivasti haastetta: ”Projektini koostuu niin monesta liikkuvasta osasta, että tekemistä riittää. Ratkaisuja ei suoraan Stack Overflow:sta kopioidakaan. Monesti on tullut vastaan, että on täytynyt tehdä koneoppimisella tunnistusta, mutta laite millä sitä ajetaan on niin peruna, että suoraan netistä kopioitu neuroverkko tai algoritmi vie minuutteja, vaikka aikaa on käytettävissä reilu sekunti.”

Arjen mutkattomuus ja tiedon jakaminen ovat tärkeä osa Bitwisen kulttuuria

Monista softataloista poiketen kehittäjämme eivät hajaannu asiakkaiden tiloihin vaan kohtaavat arjessa omalla toimistollamme. Vaikka etätyöt ovat olleet viime vuosina kasvussa, silti jokaisella on Bitwisella oma paikka. Ylipäätään tilojen ja taukojen viihtyisyyteen panostetaan suurella sydämellä. ”Työympäristössä eniten pidän kunnollisista erillisistä huoneista, avokonttorit ovat ideana aika kamalia”, Riku toteaa. Tavoitteenamme on, että toimistolle on aina mukava tulla ja arvokas hiljainen tieto siirtyy luontevasti työnteon lomassa. ”Mielestäni sen pitäisi olla ihan normi, että pyytää ja saa tukea, jos omien ponnistelujen tulos ei oikein tunnu auttavan”, Riku kertoo.

Bitwisella kehittäjät voivat keskittyä ydinosaamiseensa – ohjelmistokehitykseen. Yrityksen tehtävä on puolestaan tarjota eri elämäntilanteissa oleville työntekijöille mutkaton arki. Byrokratia pidetään minimissä ja työelämän joustoilla mahdollistetaan työn ja arjen yhteensovittaminen. Riku kertoo arvostavansa erityisesti vapautta: ”Työnantajalta odotan suhteellisen isoa vapautta tehdä asioita omalla tavalla. Kunhan hommat hoituvat ja tulosta saadaan aikaan, niin ollaan tyytyväisiä molemmin puolin.”

Ovi on aina avoinna uusille ongelmanratkaisijoille, tsekkaa avoimet työpaikkamme!