TIEDOTE 23.11.2022

Tappara ja Wisehockey lanseeraavat ensimmäisenä maailmassa Kiekon tarinan, joka tuo aitoon pelikiekkoon aivan uuden digitaalisen ulottuvuuden. Sen kunniaksi Arto Nybergille ja Hans Välimäelle lahjoitettiin Tapparan mestaruuskeväänä 2022 käytetyt älykiekot eksklusiivisine tilastoineen. Uudenlaisen tuotteen myötä fanitkin voivat omistaa osan joukkueensa tarinaa.

Kaikkien Liiga-otteluiden jokainen sekunti on tallennettu Wisehockey-järjestelmällä digitaaliseen muotoon jo usean kauden ajan. Nyt fanitkin voivat omistaa paitsi ottelussa käytetyn kiekon, myös sen myötä palasen joukkueen tarinaa. Tappara luovutti ensimmäiset Kiekon tarina -älykiekot ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäelle ja toimittaja ja televisiokasvo Arto Nybergille kotiottelussaan perjantaina 7.10.

Kiekon tarina -konsepti liittää yhteen aidon pelikiekon ja digitaalisen ulottuvuuden ennennäkemättömällä tavalla. Kyse ei ole ainoastaan älykiekosta, jolla on pelattu tietyssä ottelussa ja tehty tärkeä maali. Kiekon tarinan omistaja pääsee käsiksi kaikkeen kiehtovaan, mitä kiekolla on tehty: kuka sillä on laukonut ja tehnyt maaleja, kuinka kauan se on ollut jäällä sekä lukemattomiin muihin pelitapahtumiin. Kiekon mukana tulee QR-koodi, jonka skannaamalla pääsee näkemään kyseisen kiekon tapahtumat ja tilastot.

Kiekon tarina
Kiekon tarinan voi lukea skannaamalla QR-koodin. Kuva: Tappara

Tavallisesta poikkeava keräilyesine herättää uteliaisuutta. Ensimmäisten Kiekon tarina -älykiekkojen saajat Arto Nyberg ja Hans Välimäki olivatkin uudenlaisesta joukkuetuotteesta innoissaan.

”Tämä on todella upea innovaatio, ja Kiekon tarina tulee todellakin esiin aivan uudella tavalla. En ole ennen osannut edes ajatella, miten paljon tietoa ja tarinaa kiekon elämästä voikaan olla”, Nyberg totesi.

Tuntuu upealta omistaa nyt tällainen kiekko. Tämä herättää keskustelua ja mielenkiintoa ihan kaikissa, ja jokainen voi helposti tarkastaa kiekon tarinan esimerkiksi omalla puhelimellaan. Kiekko saa kunniapaikan kodistani”, sanoi Välimäki.

Hans Välimäki Arto Nyberg Tappara
Tappara luovutti ensimmäiset Kiekon tarina -älykiekot ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäelle ja toimittaja ja televisiokasvo Arto Nybergille kotiottelussaan perjantaina 7.10. Kuva: Tappara

Kiekot lahjoittanut Tappara on tunnistanut älykiekon ja digitalisaation suuret mahdollisuudet alusta asti. ”Tappara on ollut alusta alkaen mukana älykiekon kehitysprosessissa. Nyt on luotu ensimmäistä kertaa tuote, jossa fyysinen ja digitaalinen kohtaavat. Tälle tuotteelle on helppo ennustaa menestystä”, Tapparan kehitys- ja tapahtumajohtaja Aki Hautamäki kertoo.

Tappara onkin jo päättänyt, kuinka Kiekon tarinan kanssa edetään.

”Älykiekot kiekkokohtaisine tilastoineen tulevat myyntiin loppuvuonna. Sen myötä jokaisella on mahdollisuus omistaa osa joukkueen tarinaa tai vaikka antaa uniikki joululahja hänelle, jolla on jo kaikkea”, Hautamäki jatkaa.

Wisehockey mahdollistaa rajattomasti digitaalisia palveluja

Liigan käytössä jo neljättä kokonaista kautta oleva Wisehockeyn analytiikka-alusta kerää tiukkaa tilastodataa pelistä toiseen. Myös jokaisen älykiekon matka aina ensimmäisestä aloituksesta viimeiseen syöttöön ja laukaukseen tallentuu datapilveen.

Siitä syntyi ajatus tarjota kannattajille ja yhteistyökumppaneille ainutlaatuinen pelimuisto, josta hyppysiin jää paitsi käsin kosketeltava keräilyesine, myös aineeton mutta sitäkin kiehtovampi kiekon tarina Wisehockey-tilastojen valossa. Ennen älykiekkoa käytetyt pelikiekot olivat vain muistoesineitä, joiden elinkaari jännittävine tapahtumineen jäi täysin pimentoon.

Wisehockeyn ainutlaatuinen pelinmallinnus mahdollistaa rajattomasti uudenlaisia digitaalisia palvelukonsepteja. Fokuksemme on alusta lähtien ollut faneissa ja tarinankerronnassa. Kiekon tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka perinteiseen keräilyesineeseen luodaan uusi taso. Tämän lisäksi kiekon alkuperä on helppo varmistaa sirun avulla. Kiekon tarina voidaan tarjoilla faneille myös uniikkina NFT:nä reaaliaikaisesti”, kertoo Wisehockeyn operatiivinen johtaja Mika Hulkki.

Maailmalla urheilun memorabilialla on pitkät perinteet. Omaan seuraan ja sen esineistöön suhtaudutaan ennen kaikkea tunteella, ja urheiluun liittyviä keräilyesineitä myydään kovaankin hintaan. Wisehockey-kiekkojen sisältämän sirun ansiosta kiekon omistaja voi olla täysin varma, että kiekko on juuri sitä mitä sen sanotaan olevan.

Kiekon kiehtova tarina tilastojen valossa

Nybergille ja Välimäelle lahjoitetut Wisehockeyn älykiekot ovat olleet käytössä viime kauden finaalisarjan kolmannessa ottelussa ja semifinaalisarjan ratkaisuottelussa.

Pelikiekko ottelusta Tappara–KooKoo 14.4.2022

Hans Välimäelle lahjoitettiin semifinaalisarjan kiekko, jolla Tapparan Petteri Puhakka löi komean tasoitusmaalin alivoimalla Tappara–KooKoo-ottelussa 14.4. Puhakka teki hienon syöttökatkon, josta hän pääsi läpiajoon alivoimalla ja viimeisteli vahvasti Tapparan tasoitusmaalin.

Katso Tappara–KooKoo-ottelun Kiekon tarina tästä.

Pelikiekko ottelusta Tappara–TPS 25.4.2022

Arto Nyberg vastaanotti kiekon, jolla Otto Leskinen teki Tapparan 2–1-voittomaalin TPS:ää vastaan finaalisarjan kolmannessa ottelussa 25.4. Voitettuaan kaksinkamppailun Valtteri Merelä syötti vapaana olevalle Otto Leskiselle, joka viimeisteli erinomaisella laukauksella hyökkäyspään aloituspisteeltä. Maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Katso Tappara–TPS-ottelun Kiekon tarina tästä.

 


Lisätiedot:

Miska Kuusisto, myyntijohtaja, +358 50 480 3658, miska.kuusisto@wisehockey.com

Mika Hulkki, operatiivinen johtaja, +358 50 086 6267, mika.hulkki@wisehockey.com

Wisehockey lyhyesti

Wisehockey-järjestelmä on täysin automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka kerää pelidataa Quupan tarkan paikannusteknologian avulla ja analysoi ja käsittelee datan automaattisesti visuaaliseen ja helposti ymmärrettävään muotoon käyttäjille.

Wisehockey-älykiekkojärjestelmällä on jo vuosien kokemus reaaliaikadatan tarjoamista mahdollisuuksista jääkiekon parissa. Älykiekkodataa hyödynnetään laajasti vedonlyönnissä, televisiossa ja mediassa.

Wisesport on Wisehockey Oy:n tuotemerkki. Wisehockey Oy on Bitwise Oy:n tytäryhtiö.