Bitwise on noussut haastajien rivistä Suomen suurimpien it-yritysten *Tivi 250 -listan sijalle 246. Taloudellista menestymistä arvioiva **Te-arvosana on täysi 10 ja parhaimpien ***Menestyjäpisteiden listalta Bitwise löytyy sijalta 16.

Koronavuosi 2020 oli monella tapaa poikkeuksellinen ajanjakso. Bitwisella se tarkoitti aiemmin toimistolla viihtyvän työyhteisön nopeaa sopeutumista etätöihin sekä epävarman markkinatilanteen sietokykyä. Vuosi kuitenkin näytti, että teollisuuteen painottuvilla asiakkailla on edelleen luja luotto tulevaan ja Bitwisen vakaa orgaaninen kehitys jatkui.

Vuonna 2020 keskimääräinen liikevaihdon kasvu Tivi 250 -listan yrityksillä oli 4,7 prosenttia – Bitwisella liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia. Bitwisen toimitusjohtaja Tomi Mikkonen taustoittaa menestystä: “It-alan yrityksillä on tilanteesta huolimatta hyvät tulevaisuudennäkymät. Asiakkaamme ymmärtävät, että ilman jatkuvaa kehitystä he eivät pärjää koronan jälkeisessä maailmassa.”

Asiakasprojektien ohella Bitwise investoi vuonna 2020 entistäkin vahvemmin tuotekehitykseen talon sisällä, minkä tulokset konkretisoituvat reaaliaikaisen Wisesport-urheiluanalytiikkajärjestelmän menestyksessä. Alunperin älykiekosta tunnettu, kansainvälisestikin täysin ainutlaatuinen urheiluanalytiikkajärjestelmä tekee parhaillaan uutta aluevaltausta myös muihin lajeihin kuten jalkapalloon. “Viime vuosi jopa vauhditti kasvustrategiaamme, sillä pystyimme keskittymään tuotekehitykseen koko Wisesport-tiimin voimin urheiluliigojen jäädessä hetkellisesti tauolle”, Mikkonen kertoo.

Bitwisen kehittämä järjestelmä on käytössä kaikissa Liiga- ja KHL-halleissa ja parhaillaan asennustöitä tehdään Norjassa.

tivi 250 suurimmat it-yritykset

* Tivi 250 -listan tiedot perustuvat yritysten virallisiin tilinpäätöksiin ja ennakkotietoihin.

** Te-arvosana on Talouselämä-lehden kehittämä mittari, joka luokittelee yrityksiä taloudellisen menestyksen perusteella asteikolla 4–10. Arvosana on kannattavuutta ja rahoitusasemaa kuvaavien kolmen tunnusluvun yhdistelmä: sijoitetun pääoman tuotto, omavaraisuusaste ja gearing.

*** Menestyjäluokitus on Alma Talent Tietopalveluiden kehittämä rahoituksellista riskiä ja liiketaloudellista menestystä mittaava, kuusi tunnuslukua yhdistävä luokitus, jota käytetään muun muassa Kauppalehden Menestyjät-listauksissa. Pistemäärä (0–100) kuvaa sitä, kuinka monta prosenttia suomalaisista yrityksistä kyseinen yritys päihittää menestyksellään.

Lähde: Tivi