Kuka? Henri – trainee, kehittää liikkuvien työkoneiden ohjausjärjestelmiä. Tuli taloon kesällä 2020 Bitwisen ohjelmistoalan opiskelijoille suunnatun kesätyöohjelman, Bootcampin, kautta. Työskentelee tällä hetkellä osa-aikaisesti opintojen ohella.

“Uskon, että kesän aikana saamastani työkokemuksesta on apua myös opiskeluissa.”

Oli syksy 2019, ja olin palannut kotipaikkakunnaltani onnellisena jatkamaan opintojani. Ennen kurssien alkua päätin, että ensi kesänä saan alan töitä Tampereelta. Mielessäni oli jo joitain firmoja, joihin olin päättänyt hakea. Yksi näistä oli Bitwise, jonka Kampusareenalla sijaitsevan Rekrykopin ja mainoksia näin koululla lähes päivittäin.

Hakemuksia laitoin noin pari kymmentä ja Yrityspäivillä kävin vielä juttelemassa yritysten ständeillä. Bitwisen ständillä minulta otettiin nimi ja puhelinnumero ylös, ja seuraavalla viikolla sain kutsun haastatteluun. Haastattelu kävi kätevästi luentojen välissä Rekrykopilla. Seuraavalla viikolla kävin allekirjoittamassa sopimuksen samaisessa kopissa.

Juuri kun kaikki tuntui olevan hyvin, korona-aalto iski Suomeen ja uutiset täyttyivät lomautuksista. Etenkin uutiset kesätöiden perumisesta saivat sydämen tykyttämään. Sain kuitenkin pitää kesätyöni, ja ainoa erikoisjärjestely oli se, että työt alkoivat kahta viikkoa myöhemmin kuin alun perin oli suunniteltu.

Ensimmäisenä työpäivänä oli aluksi yritykseen ja tiloihin tutustumista. En ollut aikaisemmin ollut työpaikassa, jonka toimistolla on omat saunat, biljardipöydät, palapelejä, pieni kirjasto yms., joten nämä tekivät minuun vaikutuksen. Tutustumisen jälkeen hain työkoneen itselleni ja pääsin perehtymään projektiini. Oikeaan asiakasprojektiin kiinni pääseminen tuntui aluksi haastavalta, mutta onneksi apua löytyi heti vierestä.

Projektissani käytän jo ennestään tuttuja työkaluja ja teknologioita kuten C++ ja Qt. Vaikka täysin uusia teknologioita ei ole tullut opeteltua, olen oppinut todella paljon uutta nykyisistä työkaluista ja myös yleisesti ohjelmistojen kehittämisestä.

Kesä oli todella opettavainen, ja aion jatkaa työskentelyä Bitwisella opiskeluiden ohella. Uskon, että kesän aikana saamastani työkokemuksesta on apua myös opiskeluissa. Aion kuitenkin valmistua tavoiteajassa, ja työskentely ei mene sen edelle. Bitwisella tämä onnistuu, ja töitä saan tehdä sen verran kuin haluan.