Kuka? Rasmus – trainee ja tietotekniikan opiskelija Tampereen yliopistossa. Suunnittelee ja toteuttaa moottorinhallintasovellusta maatalouskoneita varten.

Kokemuksia Bootcampilta 2022

Kevät vuosimallia ’22 eteni hitaasti, mutta varmasti kohti loppuaan. Ensimmäinen vuosi tietotekniikan opintojen parissa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella alkoi olla taputeltu, ja olin monen muun opiskelijan tavoin päättänyt hakea töitä.

Erityisesti Bitwise houkutteli, slogania myöten, sivustostaan hohtavalla rentoudella ja arvolupauksellaan tuottaa korkealaatuista softaa. Olin myös kuullut tutuilta paikasta kehuja, joten päätin pistää hakemusta sisään. Hyvä niin, sillä muutaman haastattelun ja teknisen testin jälkeen onnistuin pääsemään taloon ja mukaan Bootcamp-ohjelmaan.

Aikaisempi työkokemukseni oli alle parinkymmenen hengen startup-yrityksistä, joten hieman jännitti kuinka korkea hierarkia isommassa yrityksessä tulisi olemaan. Haastatteluiden ja ensipäivien yhteydessä nämä pelot kuitenkin hälvenivät kertaheitolla. Matala hierarkia näkyi kaikkialla: tiimini otti minut hyvin vastaan ja teki heti selväksi, ettei tyhmiä kysymyksiä ole. Oli kyseessä sitten tehtävänanto, oma ehdotukseni tai kysymys olemassa olevasta ominaisuudesta, olen saanut selkeän ja loogisen syyn tehdyille ratkaisuille. Arvostan, koska se lisää työnteon mielekkyyttä.

Bitwise Bootcamp

Bitinnypläyksestä skriptauskielen luomiseen – mentorit tukena arjessa

Kesän aikana olen työstänyt moottorinhallintaohjelmistoa .NET/C#-ympäristössä. Työtehtävät ovat olleet paikoitellen hyvinkin mielenkiintoisia aina bitinnypläyksestä HTML- ja Excel-tiedostojen luontiin suurista datamassoista. Vaikka ympäristö ei täysin tuntematon ennestään ollutkaan, on silti uutta tullut opittua jatkuvasti. Erityisesti pidin alkukesän eräästä hieman isommasta tehtävästä, jonka aikana pääsin luomaan simppeli(hkö)n skriptauskielen, jonka avulla voitiin kuvata järjestelmän sisäinen simulaattori.

Sekä Bootcampin että asiakasprojektin kautta olen lisäksi saanut mentoreita, joiden kokemuksen kyllästämät havainnot ja tiedot tulevat varmasti auttamaan itseäni tällä alalla vielä pitkään. Esimerkkinä asiakasprojektini suuren koodikannan pureskelu olisi ollut haastavaa ilman havainnollistavia selityksiä, joita olen projektipäälliköltäni saanut.

Bootcamp-ohjelmaan on kuulunut myös erinäisiä koulutustilaisuuksia, jotka ovat olleet kelpo lisä muiden opiskeluiden ohella täyttämään aukkoja alan tietämyksessä.

Bitwise on tarjonnut hyvän työkuvan ohella paljon oheistoimintaa. Talon sisäinen “Pöhinätiimi” on keksimässä jatkuvasti uutta tekemistä, ja Bootcamp-eksklusiivista toimintaa on ollut sitäkin enemmän. On ollut seinäkiipeilyä, flipperiturnausta, minigolfia ja syksymmällä pitäisi päästä Ursan tähtitornissakin käymään! Kaikki puuhailu on kuitenkin ollut vapaaehtoista, ja jos elämäntilanne tai vaikka ihan perinteinen väsymyskin on tielle tullut, ei ole ollut eritystä painetta liittyä menoihin.

Summa summarum, kesä kului oikein hienoissa merkeissä Bitwisen kuteissa. Eniten arvostan matalaa hierarkiaa, älykkäitä kollegoita sekä yrityksen mentaliteettia hyväksyä kaikki sellaisenaan kuin he ovat. Tällä hetkellä tuntikohtainen työsopimukseni jatkuu vielä ainakin 2023 kevääseen asti, joten mielenkiintoisia pulmia riittää varmasti ratkottavaksi opiskeluiden ohella.