Mittaamisen asiantuntija Nokeval Oy suunnittelee ja toteuttaa räätälöityjä IoT-ratkaisuja eri teollisuuden alojen toimijoille. Nokevalin älykkäillä mittausjärjestelmillä valvotaan esimerkiksi rakennustyömaiden olosuhteita reaaliajassa ja varmistetaan sekä työturvallisuus että laatustandardien täyttyminen. Kaikki Nokevalin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Reaaliaikainen olosuhdevalvonta on kustannustehokasta ja parantaa työturvallisuutta

Sensoriverkkoteknologiapohjaisen eGate-mittausjärjestelmän avulla voidaan etävalvoa kiinteistöjen olosuhteita aina niiden rakennusvaiheesta elinkaaren loppuun asti. Rakenteisiin ja rakennustyömaalle asetetut langattomat anturit ja mittalaitteet mittaavat olosuhteita reaaliajassa.

Kiinteistön rakennusvaiheessa voidaan seurata esimerkiksi lämpötilaa, ilmankosteutta, työmaan pölymääriä ja betonin kuivumista. Reaaliaikaiseen dataan perustuva töiden suunnittelu on kustannustehokasta, kun tiedetään varmasti, milloin betoni on riittävän kuivaa pinnoitustöille. Automaattinen olosuhdevalvonta parantaa lisäksi työturvallisuutta, sillä järjestelmä kertoo reaaliajassa, jos esimerkiksi pölyn määrä on ylittämässä raja-arvot ja työmaalle täytyy tilata siivous.

Erittäin tarkka olosuhdedata ja dokumentaatio olisivat hyödyllisiä myös jälkikäteen, jos rakenteissa ilmenisi ongelmia. Datan ansiosta voidaan helposti varmistaa laatustandardien täyttyminen.

Jo käytössä olevien kiinteistöjen valvonnassa ennakointi helpottaa ennen kaikkea kunnossapitoa. Esimerkiksi koulujen, sairaaloiden tai toimistorakennusten olosuhteiden seuraaminen ja olosuhteiden muutoksille asetetut automaattiset hälytykset auttavat reagoimaan mahdollisiin ongelmiin välittömästi. Näin päivystyskäyntejä tehdään vain tarpeeseen ja suunnitellusti, ja reaaliaikaiset hälytykset varoittavat mahdollisista ongelmista ajoissa.

Uusittu olosuhdevalvontajärjestelmä siirrettiin pilveen

Kun eGate-järjestelmää alettiin uusia, Bitwise valittiin projektiin ohjelmistokumppaniksi. Bitwise ja Nokeval ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. ”Pitkäkestoisen yhteistyön ansiosta Bitwise oli luonteva valinta toteuttamaan järjestelmän uudistus”, kertoo Nokevalin kehityspäällikkö Aura Lehtonen. Bitwise uudisti reaaliaikaisen ja visuaalisen laitteidenhallintajärjestelmän kuudessa kuukaudessa. Lehtonen antaa tiimille kiitosta asiantuntijuudesta ja tehokkuudesta: ”Yhteistyö Bitwisen kanssa sujui jälleen kerran mainiosti. Saimme tarvittavat ja osaavat resurssit projektiimme, ja kehitys eteni tehokkaasti ja asiantuntevasti”.

Täysin uusittu olosuhdevalvontajärjestelmä siirrettiin pilveen, minkä ansiosta sen skaalautuvuus parani merkittävästi. Jatkossa pilvessä toimivan järjestelmän resursseja voidaan lisätä nopeasti aina tarpeen mukaan ja laskentaa voidaan hajauttaa. Pilvipalvelu on edullisempien ylläpitokustannusten ansiosta myös kustannustehokas ratkaisu.

Projektissa ohjelmistosuunnittelijana toiminut Mikko Tanskanen kertoo, että projekti eteni motivoituneen tiimin käsissä vauhdikkaasti: ”Uusimmat pilviteknologiat tekivät työstä erityisen kiinnostavaa ja motivoivaa. Kuudessa kuukaudessa asiakas sai skaalautuvamman, nopeamman ja käyttäjäystävällisemmän palvelun. Modernia pilvipohjaista järjestelmää on jatkossa helppo ylläpitää ja kehittää eteenpäin”.

Miten voimme auttaa sinua

Me olemme kumppanisi silloin, kun tarvitset laadukkaan ja toimintavarman ohjelmiston vaativaankin ympäristöön. Lupaamme ratkaista kriittiset softasolmukohdat, jotta voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen ja kilpailuetusi säilyttämiseen. Määrittelemme ja rakennamme sinulle toimintavarman ja skaalautuvan pilvipalveluratkaisun. Ratkaisumme mahdollistavat datan tehokkaan hyödyntämisen liiketoiminnan tukena.

"Yhteistyö Bitwisen kanssa sujui jälleen kerran mainiosti. Saimme tarvittavat ja osaavat resurssit projektiimme, ja kehitys eteni tehokkaasti ja asiantuntevasti."

Aura Lehtonen

Kehityspäällikkö

Nokeval Oy