YouTube Allstars 2024 eli Niko ja Santtu (HC Kidings me) vs. Roni Back (SUS) täytti Turun Gatorade Centerin lauantaina 9.3. ääriään myöten. Jo neljättä kertaa järjestetty tapahtuma sai liikkeelle lähes 10 000 ihmistä ympäri Suomea.

Alunperin tubettajakonkareiden välisestä leikkimielisestä haasteesta liikkeelle lähtenyt tapahtuma on niin suosittu, että se myytiin tänäkin vuonna loppuun. On selvää, että tubettajissa on vetovoimaa – viihteen tekemiseen suhtaudutaan intohimoisesti ja se näkyi myös Allstars-ottelussa.

Koko perheen tapahtumalla ei ole sinänsä juurikaan tekemistä ammattimaisen jääkiekon kanssa, sillä pelaajat kerätään tubettajista ja muista julkkiksista. Tänä vuonna jäällä liukuivat mm. vapaapäiväänsä viettävä Käärijä, Mikko Leppilampi, Sexmane ja Jaajo sekä tubettajasuosikit Lakko, Ella ja Helmi, Pikku Pinsku ja Jaakko Parkkali. Kentällä nähty hauska härväys ja kaatuilu kiekon perässä olikin ottelun suola, sen lisäksi että fanit pääsivät näkemään ennätysmäärän idoleitaan yhdellä kerralla. Yleisö osasi myös maalilaulut ulkoa – Sun mutsis haluu olla strutsi!

Kun tubettajatähdet kysyivät voisiko ottelun pelata älykiekolla, Bitwise vastasi kutsuun. Wisehockey-järjestelmä löytyi TPS:n kotihallista jo valmiina ja ottelua varten painatettiin erikoiskiekot asiaankuuluvilla logoilla. Pelipaidat varusteltiin radiolähettimillä ja ei muuta kuin kovaa ajoa!

Urheiluanalytiikkajärjestelmämme avulla on helppo luoda viihteellistä sisältöä reaaliajassa tapahtumiin, mutta myös jälkimarkkinointiin. Ottelusta kerätyn datan myötä tiedämme kumpi julkkisjoukkue hallitsi peliä, kuka luisteli vauhdikkaimmin ja kenen lämäri oli kovin. Yleisöä viihdytettiin Wisehockey-datalla jo ottelun aikana, kun mediakuutiolla näytettiin esimerkiksi pelaajakortteja, huippunopeuksia ja muita joukkueiden tilastoja. Datasta saa kiinnostavaa materiaalia myös jälkipuintiin.

Tässä fiiliskuvia paikan päältä ja Roni Backin täyspitkä video ottelusta:

Kuvat: Jami Ivanoff ja Frans Varjonen

Bitwisen TikTokista löytyy pelaajahaastatteluja, ota seurantaan!

LUE LISÄÄ: Voiko tekoäly tunnistaa yksittäisen pelaajan? Urheiluanalytiikan tulevaisuus on täällä.