Wisehockeyn ja Liigan välillä on tehty jatkosopimus. Uuden sopimuksen myötä yhteistyö jatkuu vuoteen 2027, mikä mahdollistaa Liigan toimintojan ja katsojakokemuksen kehittämisen digitalisaation sekä automatisoidun ja reaaliaikaisen analytiikan avulla.

TIEDOTE 17.9.2024

Yhteistyön alusta asti Wisehockeylla on ollut merkittävä rooli tuomassa lisäarvoa Liigan valmennukseen, markkinointiin ja fanien sitouttamiseen. Wisehockey esimerkiksi toimittaa Liigalle viralliset tilastot ja tukee datapohjaista päätöksentekoa eri tasoilla.

Myös fanit hyötyvät yhteistyöstä. Heille tarjotaan kiehtovia tilastonostoja mobiilisovellusten, Liigan virallisen verkkosivuston ja podcastin sekä areenojen LED-näyttöjen välityksellä. Nämä innovaatiot auttavat suomalaista jääkiekkoa tavoittamaan ja sitouttamaan myös uutta yleisöä, josta kilpailevat monet viihteen tarjoajat.

Olemme oikein tyytyväisiä pitkäaikaiseen yhteistyöhömme Liigan kanssa ja odotamme tulevaa. Kuluneiden vuosien aikana olemme tuoneet lajiin ainutlaatuisia digitaalisia ratkaisuja, joilla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen jääkiekkoon”, kertoo Wisehockeyn myyntijohtaja Miska Kuusisto.

Syyskuussa alkaneelle Liiga-kaudelle 2024–2025 Wisehockey julkaisee jälleen uusia huippuluokan ominaisuuksia ja työkaluja. Wisehockey-analytiikka-alustan uutuudet kasvattavat valmentajien työkalupakkia ja laajentavat mahdollisuuksia tuottaa sisältöä älykiekkodatan avulla.

“Jatkamme tyytyväisinä yhteistyötämme Wisehockeyn kanssa. Neuvotteluprosessin aikana perehdyimme useaan alan alustaan. Tulimme siihen tulokseen, että automaattisen ja reaaliaikaisen datankeruun saralla ei maailmasta löydy parempaa alustaa”, sanoo Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Jukka Sundquist.

Uusia huippuluokan palveluja

Wisehockey tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman automaattisia ja reaaliaikaisia urheiluanalytiikkapalveluja. Tämä näkyy myös Liigassa.

“Liigassa aloitimme tuottamalla automaattista ja reaaliaikaista analytiikkaa medialle ja vedonlyöntikumppaneille. Se on edelleen ainutlaatuinen vahvuutemme ja säilyy tuotteen ytimessä. Nykyään Wisehockey tarjoaa myös virallisia tilastoja, videoanalyysia, tutkimuskäyttöön uniikkia dataa sekä erilaisia TV-palveluja mukaan lukien reaaliaikaiset visualisoinnit. Uuden sopimuksen myötä tuotteemme kasvaa Liigassa entisestään. Wisehockeyn edistynyt reaaliaikainen videoklippaus TV-kuvasta ja valmentajien haastokamerajärjestelmä tulevat osaksi laajaa palveluvalikoimaamme”, Miska Kuusisto kertoo.

Molemmat osapuolet ovat vahvasti sitoutuneet kumppanuuteen. ”Nyt kun olemme sopineet yhteistyön jatkamisesta, olemme sitoutuneet rakentamaan ja toteuttamaan sovittua tiekarttaa. Kolme keskeistä osa-aluetta ovat Wisehockey-datan tuominen näkyvämmäksi Liigan seuraajille, kerätyn datan kaupallistaminen ja teknologia- ja dataekosysteemin virtaviivaistaminen, joka vastaa Liiga-joukkueiden tarpeisiin pelaaja- ja pelianalyysissa sekä scouttauksessa”, Jukka Sundquist summaa.

Wisehockeyn täysin automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta on ollut Liigassa käytössä vuodesta 2017, ja koko liigan laajuudessa se otettiin käyttöön vuonna 2019. Jatkuvan yhteistyön myötä kumpikin organisaatio venyttää urheiluanalytiikan ja fanien sitouttamisen mahdollisuuksien rajoja.

Wisehockey tarjoaa täysin automatisoitua ja reaaliaikaista urheiluanalytiikkaa. Kuva: Wisehockey

 

Lisätiedot:

Miska Kuusisto, myyntijohtaja, +358 50 480 3658, miska.kuusisto@wisesport.com

Mika Hulkki, operatiivinen johtaja, +358 50 086 6267, mika.hulkki@wisesport.com

Wisehockey lyhyesti

Wisehockey-järjestelmä on täysin automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka kerää pelidataa Quupan tarkan paikannusteknologian avulla ja analysoi ja käsittelee datan automaattisesti visuaaliseen ja helposti ymmärrettävään muotoon käyttäjille. Tilastodataa hyödynnetään niin valmennuksessa kuin areenaviihteessä, televisiolähetyksissä, vedonlyöntipalveluissa ja mobiilisovelluksissa.

Wisehockey oy on Bitwise oy:n tytäryhtiö. Wisesport on Wisehockey oy:n virallinen tavaramerkki.