Kuka? Oskari – Projektipäällikkö, tullut alunperin Bitwiselle ohjelmistosuunnittelijana vuonna 2014. Toimii myös product ownerina, scrum masterina sekä pitää koulutuksia talon sisällä ja ulkona.

Matkalla koodarista projektipäälliköksi

Oskarin tarina alkaa siten, että hän sai ystävältään suosituksen hakea Bitwiselle. Sitten kävikin niin, että mies palkattiin töihin suoraan haastattelusta. Turha viivytellä rekrytoinnissa, jos oikea ihminen astuu ovesta sisään.

Aluksi Oskari teki ohjelmistosuunnittelijan töitä. “Toimin pari vuotta ohjelmistosuunnittelijana, jolloin kehityin urallani kaikkein eniten koodarina”, hän kertoo. Pian Bitwisella aloittamisen jälkeen mukaan kuvaan tuli lisävastuuta, sillä Oskari pääsi heti ensimmäisenä kesänään tuuraamaan projektinsa vetäjää: “Se oli oikeastaan ensi kosketukseni projektipäällikkyytteen. Homma sujui mukavasti, ja asiakkaiden kanssa toimiminen oli tuttua jo edellisestä työstä.”

Sitten Oskarille tuli mahdollisuus muotoilla uransa kokonaan uusiksi: “Selvisi, että toisen projektin projektipäällikkö oli jäämässä pitkälle vanhenpainvapaalle ja hänelle tarvittiin seuraaja. Sain valita haluanko hypätä hänen saappaisiinsa. Tämä sopi minulle, vaikka ajatus alkuun hieman hirvitti ja jännitti”, Oskari kertoo.

Projektipäällikön pestin ottaessaan Oskari pohti vastuun lisäksi myös sitä, miten tiimi reagoi uutiseen: “Se aiheutti hieman lisäjännitystä, kuinka varsinkin projektissa kauemmin olleet suhtautuvat asiaan.” Kaikki sujui kuitenkin hyvin. Luottamus tiimin ja uuden projektipäällikön välillä toimi molempiin suuntiin. “Varmasti se on auttanut, että kuuntelen ja arvostan tiimiläisiäni todella paljon. Olen täysin varma, että asiantuntijoina he tietävät parhaiten miten joku asia kannattaa tehdä”, Oskari toteaa. Ihmisten johtajana hän uskoo tiiminsä kykyihin, ja Oskari toimiikin roolinsa puolesta myös mahdollistajana. ”Se on tärkeää, ettei luovuutta tapeta vaan jokainen saa tehdä töitä omilla vahvuuksillaan. Arvostan älykkäitä ja luovia ihmisiä. On ollut mukavaa saada työskennellä juuri sellaisten ihmisten parissa”, hän kiittää kollegoitaan.

Työn ja perhe-elämän yhdistäminen on oltava sujuvaa

Bitwisella arjen kivijalkana toimii byrokratiavapaa työyhteisö, jossa kannustetaan kokeilemaan. “Psykologinen turvallisuus on äärimmäisen tärkeää. Sellainen ilmapiiri, jossa on turvallista epäonnistua. En ota turhaa stressiä tuntemattomista tai uusista asioista. Oikeastaan juuri uudet asiat pitävät mielenkiintoani yllä”, Oskari kertoo. 

Siirtymä ohjelmistosuunnittelijasta projektipäälliköksi on ollut Oskarin kohdalla nopea. “Vauhti on ollut huimaa, mutta jatkuva oppiminen ja haastava työ ovat motivoineet minua opiskelemaan uusia asioita. Omalla kohdallani menestyksen avaimet ovat varmasti jatkuva halu oppia ja tehdä työ mahdollisimman hyvin”, hän summaa urapolkuaan. “Millään asialla ei ole niin kiire, että se kannattaa tehdä huolimattomasti.”

Vahva sitoutuminen työhön ja lisävastuun ottaminen nopealla tahdilla on Oskarille ominaista, ja osittain siitäkin johtuen hän kertoo kokeneensa aiemmin uransa varrella burnoutin: “Burnoutista toipuminen ja sen myötä lisääntynyt itsetuntemus ovat tehneet minusta paremman ihmisten johtamisessa. Nykyään tunnistan ylikuormituksen merkit hyvissä ajoin ja osaan reagoida niihin.” Oskari vetääkin selkeän rajan työn ja vapaa-ajan välille, sekä pitää huolta hyvinvoinnistaan liikunnan avulla: “Minulle juokseminen ja kaikki muu liikunta ovat todella tärkeitä jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Joskus pienen lapsen kanssa eläminen ei ole niin joustavaa, vaan siinä on tiukat aikataulut. On kerrassaan upeaa, että työ joustaa tarvittaessa, ja joustavat työajat vähentävät myös stressiä.”

Tulevaisuudessa Oskari haluaa entisestään syventää osaamistaan tuotteenhallinnan parissa sekä product ownerina toimimisessa. Hänelle on myös tärkeää auttaa ihmisiä ja tiimejä menestymään, joten projektipäällikön tiellä matka jatkuu.