Kuka? JAska – Lead Tester tuotekehitysprojektissa, jossa vastaa laadusta, testausprosessista ja sen jatkokehityksestä. Pöhinätiimin jäsen ja kohta vuoden vanha bitwiser.

Asiantuntija muokkaa itse oman roolinsa

Jarno eli Jaska eli JAska on se henkilö, jonka luokse suunnistetaan paitsi testaus- ja laadunvarmistusasioissa, myös biljardiin liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa JAska esiintyy mystisenä shamaanina Bitwisen syysseikkailutapahtumassa, ja hänet voi tavata myös kahviosta lausumasta työkavereiden kirjoittamia haikuja.

Monipuolinen mies tuli Bitwiselle vuosi sitten. Tuotekehitysprojektissa kaivattiin kokenutta lead testaajaa, ja JAska vastasi tarpeeseen. Hieman ennen bitwiseriyttä hänen edellinen työtehtävänsä oli yllättäen siirretty ulkomaille, minkä jälkeen JAska päätti pitää pitkän kesäloman sekä tuumaustauon. “Silloin mietin, mitä oikeasti haluaisin tehdä urallani. Päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja välttää väkisin työllistymistä, joten tutustuin rauhassa työmarkkinoihin. Bitwise osoitti imagollaan olevansa paikallisten työnantajien parhaimmistoa ja omalla listallanikin kärkikastia. Kun heiltä lopulta avautui itseni näköinen paikka, mahdollisuus ottaa vastuu isosta projektista ja päästä laajasti hyödyntämään omaa osaamista, en epäröinyt.”

JAska oli taloon astuessaan tiiminsä ainoa testaaja, joten hän rakensi itse oman roolinsa. “Olin aloittaessani tiimini ainoa puhtaasti laatuun orientoitunut henkilö, joten käytännössä olen tullut vuoden aikana luoneeksi omat työtehtäväni. Tämä on vaatinut proaktiivisuutta ja kykyä verkostoitua, mikä toki on hyödyksi ihan missä tahansa projektin vaiheessa”, JAska kertoo. ”Asiantuntijana haluan selkeän vastuualueen ja mahdollisuuden päättää työssä käytettävistä prosesseista”, hän jatkaa. Bitwisella oman tilan antaminen on normaali tapa toimia, sillä alan parhaiden asiantuntijoiden ammattitaitoa ja luovuutta ei ole järkeä kahlita ahtaisiin raameihin.

Kun työkokemusta on jo kertynyt parikymmentä vuotta, JAska tietää tarkalleen millaisessa työssä ja työympäristössä hän parhaiten viihtyy: “Suorittava työ ilman haastetta kypsyttää mut nopeasti. Haluan vaikuttaa omaan työhöni, kehittää omia työtapojani ja itseäni siinä samalla. Jatkuva itsensä haastaminen, uteliaisuus ja vanhojen käytäntöjen kyseenalaistaminen on tärkeää, jotta ei jumahda paikoilleen. Mieluisin työympäristö löytyy asiantuntijoiden joukosta, jossa on paljon osaamista eri osa-alueilta. Joskus voin pyytää apua, toisinaan voin olla auttavana osapuolena. Jokaisella on tarvittava osaaminen, sekä halua ja kykyä auttaa tarvittaessa muita.” JAska kertoo, että osaavien työkavereiden kanssa tekemisen laatu pysyy luontaisesti korkealla:  ”Omistautuneisuus, vastuun ottaminen omasta työstä ja laadukkaan lopputuloksen tavoittelu näkyvät selkeästi bitwiserien tekemisessä. Tämä kannustaa myös minua tekemään parhaani.”

Avoin keskusteluyhteys johdon ja työntekijöiden välillä synnyttää luottamusta

Yksi Bitwisen johtamisfilosofian kulmakivistä on historian hämäristä alkuajoista asti ollut se, että organisaatiorakenne pysyy kevyenä. Vaativassa asiantuntijatyössä itseohjautuvuus on elintärkeää. Myös johtoporras on läsnä ihan tavallisessa arjessa, työntekijöinä työntekijöiden rinnalla. Turhan byrokratian minimointi ylläpitää avoimuutta ja matalan kynnyksen kommunikaatiota, vaikka yrityksessä on nykyään jo yli sata osaajaa.

“Olen kokenut Bitwisen organisaation hierarkian varsin matalana, minkä ansiosta olen saanut esitellä omia ajatuksiani suoraan yrityksen johdolle. Kasvokkain, suorassa vuorovaikutuksessa käytävä keskustelu on ehdottomasti itselleni sopivin tapa jakaa ajatuksia. Kun asiat hoidetaan ilman väliportaita, on vastuu ylhäällä tehdyn päätöksen perusteluista päätöksen tekijällä itsellään. Toki tämä toimii myös alhaalta ylöspäin, kun ehdottamani kehitysidean hyödyistä kaivataan konkreettisia käytännön esimerkkejä. Tällainen yrityskulttuuri on omiaan synnyttämään luottamusta ja avoimuutta työntekijöiden keskuudessa”, JAska avaa omia kokemuksiaan.

Byrokratiasta vapaa työtapa näkyy JAskan arjessa esimerkiksi siten, että asiantuntijan aika ei kulu erilaisten lippulappujen täyttämiseen: “En ole kaksikymmenvuotisen urani aikana nähnyt tällaista ilmapiiriä, jossa työntekijän osaaminen olisi näin hyvin keskiössä. Onhan muuallakin hienoja työsuhde-etuja; panostetaan työkykyyn, järjestetään pikkujouluja ja ostetaan työntekijöille pientä kivaa. Bitwisella on kuitenkin menty vielä askel pidemmälle ja tuotu ammattitaidon arvostus myös arjen käytäntöihin. Täällä työntekijä on vapautettu kaikesta turhasta byrokratiasta; korkeakoulutetun insinöörin ei tarvitse käyttää aikaa matka- tai kululaskujen täyttämiseen, ei etsiä vaihtolamppua keittiön valaisimeen tai säätää mitään, mikä veisi fokuksen pois tarkoituksenmukaisesta tekemisestä. Kaikki saavat keskittyä täysin siihen, minkä osaavat parhaiten ja mihin heidät on alunperin palkattu.”

“All work and no play makes Jack a dull boy”

Bitwisella toimii vapaaehtoisista työntekijöistä koottu Pöhinätiimi, joka käyttää työaikaa myös ideoimalla ja toteuttamalla erilaisia aktiviteetteja koko työyhteisölle. JAska värvättiin heti kättelyssä mukaan toimintaan, eikä miestä tarvinnut juuri ylipuhua. ”Henkilöstön viihtyvyyteen investoidaan meillä paljon ja psyykkisesti kuluttavan asiantuntijatyön vastapainoksi tarjotaan myös huvia ja hengähdystaukoja. Tasaisin välein työtuolista siirrytään joogamatolle, lenkkipolulle, lautapelipöydän ääreen tai sherryjä maistelemaan. Näiden aktiviteettien suunnittelusta vastaa yrityksen sisäinen tiimi, johon olen sosiaalisena ja yhteisöllisenä henkilönä onnistunut soluttautumaan”, JAska kertoo.

Yrityskulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen on JAskalle luontaista, sillä hän kokee, että yhteisön etu on kaikkien etu: ”Mulle viihtyminen on iso juttu ja yritän myös omalla panoksellani edistää viihtyvyyttä. Mun mielestä työpaikoilla pitäisi aina ensin ajatella yhteisön etua. Viihtyisä työilmapiiri avaa tilaa luovuudelle. Viihtyvyyttä ja työrauhaa voi kukin edistää omalla tekemisellään ja positiivisella asenteellaan.”