Sandvik Group

Sandvik Group on kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni, jonka pitkälle kehitetyt tuotteet parantavat asiakkaiden tuottavuutta, turvallisuutta ja kannattavuutta. Sandvik on markkinajohtaja valikoiduilla erikoisaloilla. Näitä ovat metallintyöstössä käytettävät työkalut, kaivos- ja urakointiteollisuuden laitteet ja työkalut, ruostumattomat materiaalit, erikoismetalliseokset, metalliset ja keraamiset kestomateriaalit sekä prosessijärjestelmät. Vuonna 2015 konserni työllisti 45 000 henkilöä, ja sillä oli työntekijöitä ja toimintaa yli 150 maassa. Liikevaihto oli noin 86 miljardia Ruotsin kruunua. Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Hollolassa ja Vantaalla. Sandvik työllisti Suomessa vuoden 2014 lopussa 1700 henkilöä. Tampereella työskentelee noin 950 ja Turussa noin 470 henkilöä. Tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.

Sandvik Mining and Rock Technology

Sandvik Groupiin kuuluva Sandvik Mining and Rock Technology -liiketoiminta-alue on maailman johtava kaivos- ja urakointiteollisuuden louhinta- ja porauslaitteiden, porakaluston ja niihin liittyvien palveluiden tuottaja. Sovellusalueita ovat maanpäällinen ja –alainen poraus, mekaaninen kiven irrotus, murskaus ja seulonta, lastaus ja kuljetus, kalliorakentaminen, louhostoiminta sekä murskaus ja rikotus. Vuonna 2015 Sandvik Mining and Rock Technologyn palveluksessa oli 15 000 henkilöä ja sen liikevaihto oli 33 miljardia Ruotsin kruunua.

Bitwise on ollut toteuttamassa Sandvik Mining and Rock Technologies -liiketoimintayksikölle:

  • sulautettua ohjelmistoalustaa suurten kaivoslaitteiden koneenohjausjärjestelmille
  • sulautettuja ohjelmistoja mm. I/O-moduuleille, antureille, CAN-loggerille ja kontrolliyksikölle
  • sovellusprojekteja maanrakennus- ja tunneliporalaitteisiin sekä niiden testausvälineisiin
  • ohjelmistoalustaa suurten kaivoslaitteiden ohjausjärjestelmän simulointiin
  • ohjelmiston kenttäväylällä kulkevien tietojen koostamiseksi raporteiksi pilveen
  • ohjelmisto- ja käyttöliittymäalustaa integroiduille, kosketusnäytöllisille Linux–tietokoneille suurten kaivoslaitteiden järjestelmähallintaan
  • Simulinkistä generoitujen ohjelmistojen sovittamisen koneenohjausjärjestelmään
  • ohjelmistoa kaivoslaitteiden ohjelmistopakettien jakeluun myyjille ja huoltomiehille

”Olen ollut todella tyytyväinen Bitwisen kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Pidän erityisesti siitä, että Bitwiseen on palkattu kovan luokan osaajia, joilta syntyy nopeasti laadukasta tulosta. Bitwise erottuu myös asenteellaan: toiminta on erittäin joustavaa, ja ratkaisut etsitään yhdessä asiakkaan kanssa, asiakkaan parhaaksi.”

Ville Svensberg

Product Development Manager

Sandvik Mining and Rock Technologies