Bitrock on Bitwisen perinteikäs yksityinen rokkifestari, jossa bitwiserit juhlivat kulunutta vuotta eturivin artistien iskiessä tahtia. Lavalla on nähty niin Apulanta kuin 69 Eyes, Klamydia, Teflon Brothers, Maija Vilkkumaa, Michael Monroe ja monia muita viihdetaivaan tähtiä.

Tänä vuonna Bitrock osui vuoden harmaimpaan päivään ja harmaata Suomi-neito todella tarjoili. Akun Tehtaan rokkitunnelmavalaistus sekä juhlien Venäjä-teemaan kuuluva taideteos, kolmen litran Beluga-pulloista rakennettu torni, auttoivat kuitenkin hyvin nopeasti unohtamaan yleisen harmauden. Tuli myös porukalla todettua, että suolakurkut ovat sangen toimiva asia safkajutuissa.

Itäinen teema ruoka- ja juomatarjoiluissa ei ollut sattumaa, vaan liittyi tietysti KHL:n älykiekkoistukseen, jonka eteen Bitwisella on paiskittu töitä koko vuosi.

Illan avasi Uniklubi, joka juhli samaisena iltana 20-vuotista taivaltaan soitannan parissa. Bändi siirtyi Bitrockin lavalta suoraan juurilleen Hämeenkyröön, jossa myöhemmin illalla humpattiin yhtyeen 20-vuotisjuhlakeikalla.

Alunperin artistikattauksessa ollut Atomirotta joutui force majeuren uhriksi, mutta pikku härdelli ja lisäjännitys kuuluu tietysti aina asiaan. Atomirotan saappaita muutaman tunnin varoajalla lähti täyttelemään herra Sami Hintsanen ja irtomuusikkobändi, joka aiheutti yleisössä kuorolaulantaa vetämällä tiukan hittikimaran.

Loppuillan kutinat tarjoili yli 30-vuotias suomipunkin sanansaattaja Klamydia. Ihan pienellä kutinalla ei Klamydiasta selvittykään, kun Veskun rapea ääni laittoi liikkeelle illan ensimmäisen mosh bitin. Ehe he. Krapula tulee kyllä, mutta minä määrään päivän!

Bitrock 2019 oli lajissaan kahdeksas ja useiden todistajalausuntojen mukaan ilta oli erittäin vauhdikas ja viihdyttävä. Hyväntuulista juhlakansaa valui vielä puolen yön jälkeen Tampereen yöelämään jatkamaan iltaa. Kiitos bitwiserit, asiakkaat, avecit, artistit ja järjestäjät, nähkäämme ensi vuonna!

Valokuvat: Anneli Kuokkanen Photography

Ps. Loput fotot löytyvät Facebookista Bitrock-kansiosta.